BIZARNA VEZA PRINCA FILIPA SA ČARLSOVOM KUMOM: Spojio ih NAJTEŽI DAN u njenom životu, a svi su bili ubeđeni da mu je LJUBAVNICA!
Foto: Profimedia / PA Images

KONTROVERZAN ODNOS

BIZARNA VEZA PRINCA FILIPA SA ČARLSOVOM KUMOM: Spojio ih NAJTEŽI DAN u njenom životu, a svi su bili ubeđeni da mu je LJUBAVNICA!

Pop kultura -

U petoj sezoni britanske serije "Kruna" producenti su se dotakli tragične smrti princeze Dajane, braka princa Filipa i kraljice Elizabete, ali i razvoda Čarlsa i Dajane, kao i njegove afere sa sadašnjom suprugom Kamilom.

Tako su mnogi tek sada saznali za jednu ženu s kojom je pokojni Filip navodno imao višegodišnju aferu, zbog koje je Elizabeta navodno bila jako zabrinuta. Reč je o ženi koja je bila bliska čitavoj porodici - grofici od Mauntbatena, Peni Nečbul.

Peni Nečbul
foto: Rupert Hartley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Od Filipa je bila mlađa 32 godine, a povezala ih je smrt njene 5-godišnje ćerke koja je preminula od raka bubrega. Utehu je pronašla u princu, iako je tada bila u braku.

Filip je nazivao Peni "drugom najvažnijom ženom u svom životu" i bili su prijatelji decenijama, a zbližila ih je i ljubav prema vožnji kočijama. Peni je često posećivala princa na njegovom imanju u Norfolku, a bila je jedina osoba koja nije članica kraljevske porodice koju su pozvali na Filipovu intimnu sahranu prošle godine.

Grofica je bila udata za kumče vojvode od Edinburga, Nortona Nečbula.

0720727853, kraljica Elizabeta, princ Filip
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Inače, Peni je prvi put srela Filipa na polo meču 1974. godine, kada je imala samo 20 godina i kada je tek krenula da se viđa sa svojim budućim suprugom, koji je bio blizak prijatelj tada princu, sada kralju Čarlsu. Norton i Čarls zajedno su pohađali prestižni internat Gordonstaun i današnji kralj mu je bio kum na venčanju 1979. godine, što je mnogima sada bizarno.

Pre samog venčanja, Peni je posetila dvorac Balmoral, pa su u to vreme mediji pogrešno izveštavali da je ona u vezi sa Čarlsom. Ipak, do danas je najviše ostala poznata poveznica s drugim članom kraljevske porodice s kojim su počeli da je povezuju nakon smrti ćerkice, samo dva dana nakon 12. godišnjice braka.

Peni Nečbul
foto: David Hartley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Njeni posmrtni ostaci su pokopani na porodičnom imanju, a u njenu čast je osnovan i Dečji fond u borbi protiv raka.

Nije poznato da li je Filip predložio ideju o dobrotvornoj organizaciji, ali prema kraljevskoj biografkinji Ingrid Suard, prijateljstvo princa Filipa i Peni upravo je usred srceparajućeg gubitka počelo da cveta.

princ Filip
foto: Steve Parsons / PA Images / Profimedia

"Filip se sprijateljio s njom kada je život počeo da joj se raspada... i podstakao ju je da počne da vozi kočiju".

U seriji "Kruna" postoji scena u kojoj Elizabeta traži od Lejdi Peni da se udalji od njenog supruga kako ne bi krenule glasine o aferi, a mnogi biografi tvrde kako Filip i zanosna plavuša nikada nisu marili za to.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track