BULE GONCIĆ OSTAJE UPRAVNIK NARODNOG POZORIŠTA U BEOGRADU: Vlada imenovala glumca na čelo nacionalnog teatra
Foto: Tamara Trajković

Kurir saznaje

BULE GONCIĆ OSTAJE UPRAVNIK NARODNOG POZORIŠTA U BEOGRADU: Vlada imenovala glumca na čelo nacionalnog teatra

Kultura -

Kadrovska komisija Vlade Srbije imenovala je danas, na predlog Ministarstva kulture i informisanja, Svetislava Buleta Goncića za upravnika Narodnog pozorišta, potvrđeno je Kuriru.

Goncić od novembra prošle godine obavlja funkciju vršioca dužnosti upravnika nacionalnog teatra. Mandat će mu sada trajati četiri godine. Na konkurs se javilo tri kandidata, a najozbiljniji konkurent poznatom dramskom umetniku bio je Konstantin Kostjukov.

Svetislav Bule Goncić
foto: Damir Dervišagić

- Potrebni su nam i mladi kadrovi, ne samo u Drami već i u drugim sektorima, moramo da uvedemo nove kadrove u Baletu i Operi. Balet očekuje važan jubilej, proslava stogodišnjice od osnivanja. Radimo klasična dela i istražujemo mlade pisce koji će u jednom momentu postati klasici. Jako je važno da se u jednoj ozbiljnijoj analizi napravi projekcija šta je potrebno mladim ljudima koji će biti nosioci repertoara - ovako je govorio Goncić za Kurir.

Za godinu dana uspeo je da zaposli mlade kadrove, ali da napravi uspešne predstave sa svojim saradnicima Anom Pavlović (Balet), Nikolom Mijailovićem (Opera) i Molinom Udovički Fotez (Drama). Kurir.rs

Bonus video:

02:49

OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA SREĆNIH LJUDI! Aleksandar Dunić i Bule Goncić priznali da su gubili PO 90% HONORARA, razlog je FRAPANTAN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track