TRENUTNO NAJGLEDANIJI FILM NA NETFLIKSU SNIMLJEN JE U SRBIJI: Za potrebe snimanja izgradili studio, a KREJG JE BIO POD NADZOROM!
Foto: NETFLIX Planet Profimedia

konačno pred publikom

TRENUTNO NAJGLEDANIJI FILM NA NETFLIKSU SNIMLJEN JE U SRBIJI: Za potrebe snimanja izgradili studio, a KREJG JE BIO POD NADZOROM!

Kultura -

Film "Nož u leđa: Stakleni luk", sniman prošle godine i u Srbiji, trenutno je najgledaniji na Netfliksu.

Nož u leđa 2, Kejt Hadson
foto: NETFLIX Planet Profimedia

U napetom trileru, pored Danijela Krejga, uloge tumače Edvard Norton. Dejv Batista, Kejt Hadson, a iza kamera radilo je više od 300 članova naše ekipe. Režiju ponovo potpisuje Rajan Džonson, a iz Beograda iza ovog projekta stoji kompanija "Vork in progres", koju vodi Anđelka Vlaisavljević

Misteriozno ubistvo

Nastavak se fokusira na tehnološkog milijardera Majlsa Brona, koji poziva prijatelje na svoje privatno ostrvo u Grčkoj, gde jedan od njih ubrzo umire pod nerazjašnjenim okolnostima. Detektiv Benoa Blan, kog igra Krejg, susreće se s novim, zanimljivim likovima, kao i novom misterijom koju treba da razreši.

Nož u leđa 2, Edvard Norton
foto: NETFLIX Planet Profimedia

Deo scena rađen je u Beogradu u velikom studiju, a veći deo scenografije i rekvizita uradili su naši radnici, saznaje Kurir, što publika može da vidi na odjavnoj špici filma. Krejg i Hadsonova boravili su u našem glavnom gradu. Čuveni agent 007 nije imao vremena, kako smo saznali, kao Džoni Dep, da uživa u provodu. Tokom snimanja su bile na snazi najrigoroznije mere zbog koronavirusa, pa se njegov dan svodio na boravak u hotelu i odlazak na set.

Kejt Hadson
foto: Muzej Nikola Tesla

Američka glumica se slobodnije kretala. Paparaci su "lovili" Kejt Hadson po centru Beograda. Glumica je tada posetila i Muzej Nikole Tesle, zajedno s kolegom Edvardom Nortonom. U obilasku su se zadržali nekoliko sati, a primila ih je direktorka Ivona Jevtić. Kejt je tada na svom Instagramu pokazala i kako provodi dane u Beogradu, a iz njenih storija je jasno da vežbanje ne preskače ni kada je na putovanjima. Sa svojim pratiocima je podelila i informaciju da je veče rezervisano za čitanje knjiga. Na njenom noćnom stočiću je knjiga autora Jukija Mišime "Prolećni sneg", koja govori o strasnoj ljubavi i sudaru dva sveta i čija se radnja odigrava u Tokiju.

Edvard Norton
foto: Muzej Nikola Tesla

Nastavak 2024. godine

Film "Nož u leđa", inspirisan delom Agate Kristi, neočekivano je postao veliki bioskopski hit 2019. godine. Netfliks je tada otkupio prava za još dva nastavka, koja je, prema pisanju medija, platio više od 450 miliona američkih dolara. Producenti su oduševljeni saradnjom s našim filmskim radnicima, pa je moguće da i treći deo snime u Srbiji. Treći deo serijala "Nož u leđa" trebalo bi da stigne 2024. godine.

Kurir.rs

Bonus video:

00:52

EKSKLUZIVNO! Holivudski glumac u PULSU SRBIJE! Pričao o Srbiji, humanosti i svojoj želji: Nadam se da ću snimati film sa NJIM!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track