JELISAVETA ORAŠANIN ZAMENILA MARIĆA BIKOVIĆEM: Glumica se vraća glumi nakon petogodišnje pauze, koju je napravila ZBOG OVOGA
Foto: ATA images

povratak

JELISAVETA ORAŠANIN ZAMENILA MARIĆA BIKOVIĆEM: Glumica se vraća glumi nakon petogodišnje pauze, koju je napravila ZBOG OVOGA

Kultura -

Na scenu Beogradskog dramskog pozorišta, nakon petogodišnje pauze, vratiće se Jelisaveta Orašanin Teodosić s novim komadom "Laž" u režiji Nikole Ljuce, čija je premijera zakazana za 1. april 2023. godine.

Komad je jedinstven po tome što će se igrati u blokovima, tokom aprila i oktobra 2023. svako ili svako drugo veče, najavili su iz pozorišta na novogodišnjem druženju s medijima. Glumici će društvo na sceni praviti njen kolega s klase Miloš Biković, ali i Tamara Krcunović i Miodrag Radonjić.

Jelisaveta Orašanin
foto: Nemanja Nikolić

Dramska umetnica napravila je pauzu u prethodnom periodu, a jedna od poslednjih uloga koje je odigrala u svom matičnom pozorištu bila je u komediji Vladimira Đurđevića "Tri klase i gospođa Nušić" u režiji Milice Kralj, tokom 2019. godine.

Supruga proslavljenog košarkaša Miloša Teodosića otkrila je da je srećna što će se nakon pet godina konačno vratiti matičnom pozorištu, koje joj je nedostajalo, s obzirom na to da dugo nije živela u Srbiji. Ona je u prethodnom periodu igrala u predstavi "Hotel 88" sa kolegom Milanom Marićem.

Jelisaveta Orašanin, Miloš Biković
foto: ATA images

- O samom komadu neću ništa reći, jer nam je poluzabranjeno da pričamo o likovima, koje još uvek ne poznajemo. Vraćam se pozorištu posle pet godina. Kao što svi znate, čitali ste šta se sve dešavalo, trudničko, porodiljsko, korona, trudničko, porodiljsko... Vezala sam sigurno pet godina van pozorišta. U međuvremenu sam igrala u "Hotelu 88", koji mi je vraćao veru u moju glumu. Radujem se što se što posle toliko godina vraćam u moje pozorište, koje se u međuvremenu puno izgradilo. Jedva čekam premijeru - otkrila je Jelisaveta.

Komad će publiku staviti u dilemu, a izvanredna glumačka postavka gledaocima će pomoći da dođu do odgovora šta je istina.

- Srećna sam što smo dobili ovakve uslove za rad. Florijan piše vrhunske komade, koji su vanvremenski. Imamo divnu ekipu, s kojom možemo da se igramo i otkrijemo šta je laž, a šta istina. Ovaj komad će biti vrlo napet i živ. U glumačkoj postavci imamo izvanredna imena poput Miloša Bikovića, Miodraga Radonjića, Jelisavete Orašanin i Tamare Krcunović - rekao je reditelj Nikola Ljuca.

Jelisaveta Orašanin, Tamara Krcunović
foto: ATA images

Tamara Krcunović izjavila je da je pisca Florijana Zelera otkrila pre skoro 20 godina i da je od tada pročitala sve što je napisao.

- Prvi put sam gledala Zelerov komad 2004. godine i od tog trenutka mi je bio intrigantan. Čitala sam sve njegove komade i pratila njegov rad. Trebalo mu je dosta vremena da u svetu postane afirmisan savremeni pisac. Srećna sam jer imam priliku da radim s Nikolom Ljucom, s kojim sam radila godinama, i mojim kolegama Milošem Bikovićem i Miodragom Radonjićem, s kojima sam bila u "Južnom vetru", ali se nismo sreli ni u jednoj sceni - istakla je glumica.

Miloš Biković je analizirajući komad "Laž" otkrio da počinje kao komedija, i da se dobrim delom tako i tretira, a onda iznenada, sasvim neočekivano, prerasta u drugi žanr.

Miloš Biković
foto: Beta Branislav Božić

- Komad govori o tome koliko je čovek sposoban da bude iskren, istinit, da bude sve ono što traži ili očekuje od drugih. Ovo je tema na mikroplanu, ali onda i na makroplanu. U pitanju je, kako bih definisao - ozbiljna komedija. Nije tragikomedija, jer ipak nema tragičnih posledica - zaključio je Biković. BDP je za 2023. najavio još šest premijera. U čast Marka Živića Rimejk predstave "Ne igraj na Engleze"

Rimejk hita "Ne igraj na Engleze", prema tekstu Vladimira Đurđevića, koji ponovo režira Staša Koprivica, premijerno će biti izveden 24. februara na maloj sceni "Predrag Pepi Laković". Predstava će biti posvećena prerano preminulom Marku Živiću, koji je u komadu igrao naslovnu ulogu. Nove uloge tri sportska kladioničara igraće Aleksandar Radojičić (Živićeva uloga), Marko Gvero i Andrija Kuzmanović, kao novi vid komada odigranog 265 puta od 2017. godine, u kom su glumili još Ivan Tomić i Daniel Sič.

Marko Živić
foto: Eden Rock Production

- Ne možemo da prognoziramo da li će se ponoviti uspeh prethodne predstave. Biće teško gledati bez Marka, a opet, Aci će biti najteže da odigra ulogu maestralno poput Marka - rekao je scenarista Đurđević.

Dobila stalni angažman Isidora Simjonović postala član

Glumica Isidora Simijonović se uoči Nove godine pridružila Beogradskom dramskom pozorištu i zvanično postala novi član ansambla, saopšteno je iz ove institucije.

Ubice moga oca, serija, Isidora Simijonović
foto: Promo

- Nakon Miloša Bikovića, Branke Katić, Vanje Nenadić, Mirjane Karanović, Andrije Kuzmanovića, Marka Gvera, Aleksandra Radojičića i Ive Ilinčić, upravo smo primili novog člana ansambla BDP, lepu i pretalentovanu glumicu Isidoru Simijonović - napisali su na društvenim mrežama.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:59

POKLON IZ KARANTINA! Jelisaveta Orašanin rodila naslednika, a evo koje poznate dame će još postati mame u 2021. (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja