OGLASILA SE OPŠTINA ČUKARICA POVODOM ZATVARANJA TEATRA NA BRDU: U zvaničnom saopštenju navedeno kako će se dalje koristiti prostor
Foto: Printscreen/ Instagram

traže novi prostor

OGLASILA SE OPŠTINA ČUKARICA POVODOM ZATVARANJA TEATRA NA BRDU: U zvaničnom saopštenju navedeno kako će se dalje koristiti prostor

Kultura -

Najmlađe pozorište u Beogradu Teatar na Brdu više neće raditi u sali u kojoj je do sada bilo smešteno, jer je istekao ugovor o zakupu, koji je potpisan na pet godina sa opštinom Čukarica.

Glumac i direktor pozorišta Andrija Milošević je o tome obavestio javnost, a isto obaveštenje je podelio i njegov kolega Viktor Savić.

predstava 'Šećer je sitan osim kad je kocka'
predstava "Šećer je sitan osim kad je kocka"foto: ATA images

Opština Čukarica izdala je zvanično saopštenje povodom zatvaranja pozorišta, u kome je navela za šta će se ubuduće korisrtiti sala i koji su razlozi za prestanak saradnje. Saopštenje vam prenosimo u celosti.

- Poštovani sugrađani, Kulturni centar Čukarica je 2018. godine zaključio Ugovor o organizovanju scenskog stvaralaštva i interpretacije sa produkcijskom kućom "Klan production", koju predstavlja Andrija Milošević, sa rokom važenja do kraja decembra 2022. godine. U tom periodu se u Teataru na Brdu odigrao veliki broj predstava.

Uzimajući u obzir da je Ugovor sa produkcijskom kućom "Klan production" istekao, Kulturni centar Čukarica je detaljno sagledao mogućnosti daljeg razvoja kulturnog centra od 2023. godine i donet je plan za formiranje amaterskog pozorišta, hora i kulutruno-umetničkog društva, a sve u cilju pružanja najboljih uslova za dodatno usavršavanje i umetnički razvoj što većeg broja naših mladih talenata i u tu svhu će se pozorišna sala ubuduće korisititi - stoji u saopštenju.

Podsećamo, Teatar na Brdu je otvoren 28. novembra 2018. premijerom predstave "Šećer je sitan osim kad je kocka”. Za pet godina postojanja odigrane su 394 predstave.

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:28

JELENA JOVIČIĆ JE ZAŠTITNO LICE POZORIŠTA NA TERAZIJAMA: Sve više ljudi dolazi u pozorište!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track