POTRESNO NA POMENU GLOGOVCU U ALEJI ZASLUŽNIH: Ni posle 5 godina od njegovog odlaska nije moguće pomiriti se sa gubitkom
Foto: Stefan Stojanović/ Mondo, Antonio Ahel/ATAImages

TUGA

POTRESNO NA POMENU GLOGOVCU U ALEJI ZASLUŽNIH: Ni posle 5 godina od njegovog odlaska nije moguće pomiriti se sa gubitkom

Kultura -

Na današnji dan navršava se pet godina od kako nas je prerano napustio jedan od najtalentovanijih glumaca sa naših prostora Nebojša Glogovac.

Nebojša Glogovac, pomen
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Svi smo ga voleli i divili se njegovom glumačkom umeću, a na dan kada je osvanula vest da smo ostali bez njega, nema onog ko nije zaplakao.

Nebojša Glogovac, pomen
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Nebojša Glogovac počiva u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, gde su se danas okupili njegovi najbliži kako bi održali pomen.

Nebojša Glogovac, pomen
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Tužna scena je bila na groblju pored Glogovčevog groba, a vidno je da njegovi najmiliji ne mogu ni danas da se pomire sa tim da ga više nema, a među tužnim licima su se mogli videti mnogobrojni prijatelji pokojnog glumca, kao i Nebojšin otac i Nebojšina udovica Milica Šćepanović, tu je bio i njegov kum Vojin Ćetković i veliki broj prijatelja i kolega poput Branimira Benčine, Bojan Dimitrijević, Nikola Đuričko i glumica Milena Predić.

1 / 27 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Nebojša Glogovac je preminuo u Beogradu u 48. godini, nakon borbe sa opakom bolešću.

Za Nebojšinu bolest saznalo se tek u januaru 2018. godine iako se glumac pre toga izvesno vreme borio sa njom. Agresivan kancer pluća brzo je matastazama napao i njegovu jetru zbog čega nije mogao da se operiše uprkos svim naporima lekara.

Već na prvom pregledu saznao je da je bolest u poodmakloj fazi. Ipak, želeo je da se bori. Pomoć je potražio od čuvene doktorke u Nemačkoj, gde se podvrgnuo detaljnim analizama koje traju pet dana. Međutim, već posle trećeg saznao je zastrašujuću vest - da neće uspeti da se izleči.

Nebojša Glogovac
foto: Nemanja Pančić

- Bolje da ova dva dana provedete s porodicom - rečeno mu je u Nemačkoj. Odmah se vratio u Srbiju kako bi poslednje trenutke bio sa suprugom i troje dece. Ipak, ni tada nije želeo da se tako lako preda, već se lavovski borio.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:02

JDP dodela nagrade Nebojša Glogovac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track