NEĆE VAM SE SVIDETI MESTO BEOGRADA NA LISTI: U ovih 100 gradova se najbolje jede, a evo koju poziciju je zauzela naša prestonica!
Foto: Profimedia

ovo niko nije očekivao

NEĆE VAM SE SVIDETI MESTO BEOGRADA NA LISTI: U ovih 100 gradova se najbolje jede, a evo koju poziciju je zauzela naša prestonica!

Zanimljivosti -

Bloger Ašer Ferguson napravio je listu od 100 gradova koji su najbolji za dobru klopu, a da bi to postigao koristio je izvore poput Mišelinovog vodiča, popisa 100 najboljih svetskih restorana, TripAdvisora i bazu podataka životnih troškova Numbeo.

Restoran
foto: Profimedia

Na taj način on je razvio sistem bodovanja koji mu je omogućio izračunavanje „globalnog indeksa gurmana“ za svaki grad.

O poretku su odlučili broj restorana iz Mišelinovog vodiča, broj restorana iz 100 najboljih svetskih restorana, raznolikost dostupnih nacionalnih kuhinja, cena prosečnog obroka i ukupan broj restorana po osobi.

restoran, Noma, Danska
foto: Profimedia

Prva tri mesta su pripala Tokiju, Parizu i Bangkoku, a slede ih Njujork, Puket, Singapur, Osaka, Hong Kong, Seul i Čang Mai (Tajland). Iz naših krajeva na ovoj listi našli su se Beograd, Zagreb, Ljubljana i Dubrovnik, a mnogi će se razočarati pozicijom na kojoj se nalaze oci gradovi.

Ljubljana se našla na 74. mestu, Dubrovnik na 82, Beograd na 86, a Zagreb na 135, prenosi punkufer.hr.

(Kurir.rs)

Bonus video:

06:59

ZBOG INFLACIJE POSKUPLJU ENERGENTI I HRANA Eksperti: Proizvođači neće da seju zbog visokih kamata CENA NEKRETNINA NEIZVESNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track