EMOTIVNI OPROŠTAJ LJUBIVOJA RŠUMOVIĆA OD NAŠE GLUMICE: Ršum posvetio pesmu Branki i otkrio da je ona zaslužna za DEČIJU HIMNU!
Foto: Nebojša Mandić, FK Crvena Zvezda

prelepo

EMOTIVNI OPROŠTAJ LJUBIVOJA RŠUMOVIĆA OD NAŠE GLUMICE: Ršum posvetio pesmu Branki i otkrio da je ona zaslužna za DEČIJU HIMNU!

Kultura -

Jedan od omiljenih dečijih pesnika, Ljubivoje Ršumović se oprostio od najstarije glumice na svetu.

Kako samo on ume, napisao je pesmu Branki Veselinović i otkrio jedan detalj o omiljenoj dečijoj pesmi koje su generacije pevale i obožavale.

Branka Veselinović
foto: Marina Lopičić

- Svojevremeno sam Branki, za jedan njen CD napisao četiri stiha: cveće je ukras bašte, leptir je ukras cveta, a deca puna mašte, deca su ukras sveta. Minja Subota ih je video i tražio da iscedim još nekoliko stihova. Ja ne volim svoje pesme da dopisujem, ali je on insistirao. Tako da je danas pesma "Deca su ukras sveta" dečja himna u Srbiji, zahvaljujući Branki.

Ljubivoje Ršumović
foto: www.crvenazvezdafk.com

BRANKA SA DUŠOM OD SVILE

Rodila se u Starom Bečeju i uvek ostala mlada! Rodila se u septembru, u znaku Device, i uvek ostala dobra. Rodila se kao šesto dete sraćnih roditelja, Jovanke i Aleksandra Ćosića. Rodila se da bude glumica, i uvek ostala glumica. Rodila se kao glumica 1938 godine, u predstavi „Karlova tetka“, Narodnog pozorišta Dunavske banovine u Novom Sadu. Kao glumica bila je Gina u „Ožalošćenoj porodici“. Kao glumica bila je Gospa Nata u „Zajedničkom stanu“. Kao glumica bila je Persida u „Protekciji“. Kao glumica bila je Nataša u „Dvanaest stolica“. Kao glumica ostala je uvek dobra Branka. Dobra Branka svojim Ćosićima. Dobra Branka svome Mlađi Veselinoviću Dobra mladima i starima. Dobra zdravima i bolesnima. Dobra tužnima i veselima. Dobra Branka svojoj dobroj Branki. Dobra deci u ljudima i ljudima u deci. Dobra dobrima, boljima i najboljima. Dobra, bolja i najbolja. Sa dušom od svile.

Preko 3.000 ljudi je lajkovalo ovaj post na instagramu poznatog pesnika, a mnogi su oduševljeni što je rešio da se oprosti od Branke na ovakav način - pesmom.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:38

TORTA OD KURIR TELEVIZIJE! Posetili smo Branku Veselinović na 102 rođendan, a njena ljubavna priča je neverovatna!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track