BEOGRADSKO DRAMSKO POZORIŠTE PROSLAVILO ROĐENDAN: Najveći aplauz na dodeli nagrada dobio čovek koji nije glumac, a svi ga vole
Foto: ATA images

slavlje

BEOGRADSKO DRAMSKO POZORIŠTE PROSLAVILO ROĐENDAN: Najveći aplauz na dodeli nagrada dobio čovek koji nije glumac, a svi ga vole

Kultura -

Beogradsko dramsko pozorište u ponedeljak je proslavilo 76. rođendan tradicionalnom dodelom priznanja istaknutim pojedincima, a prisutni su mogli da prošetaju i rekonstruisanom salom scene "Olivera i Rade Marković".

BDP nagrade, Beogradsko dramsko pozorište
foto: ATA images

Uručene su godišnje nagrade i priznanja članovima i saradnicima teatra za doprinos u radu i promociji Beogradskog dramskog pozorišta. Specijalna nagrada za kolektivnu igru pripala je komadu "Božanstvena komedija", a glavna nagrada "Tatjana Lukjanova" pripala je scenografu ovog komada Aleksandru Deniću.

BDP nagrade, Beogradsko dramsko pozorište
foto: ATA images

- Želim da zahvalim ljudima Beogradskog dramskog pozorišta, tehnici, tehničarima i, naravno, glumcima na strpljenju. Svakog puta su tu bile neke dogodovštine, koje su oni uspeli da reše. Verovatno će i dalje biti novih prepreka koje ćemo smišljati, što glumcima, što tehnici - rekao je Denić.

Božanstvena komedija, Beogradsko dramsko pozorište
foto: Dragana Udovičić

Glumačke nagrade poneli su Branka Katić, za ulogu u komadu "Tramvaj zvani želja", i Marko Gvero, za ulogu u predstavi "Božanstvena komedija". Priznanje za umetničko ostvarenje osvojila je rediteljka Ana Tomović za komad "Zaljubljeni Šekspir". Najglasniji aplauz dobio je šef pozorišnog kluba Nedeljko Davidović, kome je pripala nagrada za saradnika godine.

BDP nagrade, Jug Radivojević
foto: ATA images

Upravnik pozorišta Jug Radivojević objavio je da su uspeli u ideji da pokrenu internet televiziju, koja se nalazi na drugom spratu ovog teatra.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:01

GLUMCI BDP-a NA OKUPU: Ko je zakasnio, ko preležao koronu, a ko izbegao da da izjavu (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track