DŽIM KERI POVUKAO DRAMATIČAN POTEZ ZBOG TVRDNJI DA IMA VEZE SA PEDOFILOM: Počeo da opasno da preti jer mu uništavaju ugled
Foto: Profimedia

strašno

DŽIM KERI POVUKAO DRAMATIČAN POTEZ ZBOG TVRDNJI DA IMA VEZE SA PEDOFILOM: Počeo da opasno da preti jer mu uništavaju ugled

Pop kultura -

Glumac Džim Keri (61) preti da će pokrenuti tužbu protiv popularnog Jutjubera zbog tvrdnji da je otišao na privatno ostrvo perverznjaka Džefrija Epstajna, otkriva RadarOnline.

Džim Keri
foto: Profimedia

Glumčevi moćni advokati iz Los Anđelesa objavili su u utorak opemenu pred tužbu, dajući Jutjuberu Vinsentu Briatoreu 48 sati da skloni video, koji je već pregledan 2,9 miliona puta ili mu se loše piše.

U tom pravnom pismu-opomeni se insistira da zvezda filmova Ejs Ventura i Maska nikada nije srela osuđenog predatora, putovala njegovim privatnim avionom poznatim kao Lolita Ekspres ili kročila na milijarderovo ozloglašeno karipsko ostrvo, Litl Sent Džejms, koje je steklo ozloglašeni nadimak "Ostrvo pedofila".

"Vaše lažne izjave nanose značajnu štetu ličnoj reputaciji gospodina Kerija jer namerno obmanjuju javnost da veruje da je gdin Keri imao vezu sa Džefrijem Epstajnom i saznanje o njegovim dobro dokumentovanim zločinima i podvizima, čime razotkriva gospodina Kerija i time ga izlaže javnoj mržnji i preziru", navodi se u vatrenom pismu koje je potpisala advokat Džulijan Hajcer.

Džim Keri, Vinsent Briatore
foto: Printscreen/Youtube

Briatore je 16. januara objavio kontroverzni snimak na svom Jutjub kanalu u svojoj tok-šou emisiji. On je slušao neidentifikovani video koji izbacuje imena dvadesetak poznatih ličnosti i političara visokog profila koji su se navodno vozili Epstajnovim privatnim avionom.

Otprilike petominutni snimak pod nazivom "Dnevnici letova na ostrvu Džefrija Epštajna konačno su objavljeni: Šta to znači?" nastavlja da prikazuje fotografije imenovanih slavnih ličnosti, uključujući Kerija, bez ikakvih dokaza koji bi podržali nepotkrijepljenu tvrdnju.

Gilein Maksvel, Džefri Epstin, pedofil
foto: Profimedia

U intervjuu za RadarOnline, Briatore je priznao bez problema da je "odlučio da pokrije priču" nakon što je pronašao sporni sadržaj na vebu.

"Tako sam napravio video sa tim spiskom, njegovo ime je bilo na njemu, a takođe sam dao komentare o toj listi", rekao je on za RadarOnline.

Na pitanje da li je proverio integritet video snimka koji je koristio za svoju objavu, Briatore je rekao "ne" i da to mora da se "istraži" dalje u drugoj emisiji. Takođe nije znao da li su Kerijevi advokati poslali opomenu pred tužbu i onima koji su plasirali taj sadržaj koji je on koristio kao osnovu za svoj post.

Džefri Epstajn
foto: Profimedia

"Ovo može biti pokušaj da se izbriše ovaj video sa bilo kog mesta na internetu", rekao je on.

"Takođe je bilo iznenađujuće da se od svih ljudi navedenih na toj listi, a bilo ih je oko 25, Džim Keri, od svih ljudi, zaista uznemiri i nastavi sa svim tim, znate, meni je to čudno ."

"Još se nisam konsultovao sa advokatima, ali ne mislim da bi trebalo da skinem video, izdržaću tamo koliko god budem mogao", nastavio je i dodao da apsolutno nema nameru da dozvoli da ga maltretiraju.

Iz predostrožnosti, Briatore je uključio jednu rečenicu u svoj video post koji glasi: "Potpuno otkrivanje: Advokati Džima Kerija su me kontaktirali da bi me obavestili da Džim Keri nikada nije sreo Džefrija Epštajna".

Kako je objavio RadarOnline, nekoliko istaknutih biznismena i političara pokušava da se razdvoji od Epstajna, koji se navodno obesio u zatvorskoj ćeliji na Menhetnu u avgustu 2019. dok je čekao suđenje za federalne optužbe za seksualnu trgovinu.

Džim Keri
foto: Printscreen

Nedavno je Majkrosoft milijarder Bil Gejts priznao da nije trebalo da se povezuje sa perverznjakom.

"Vraćate se daleko unazad", odgovorio je Gejts tokom intervjua za ABC u 7:30 tokom posete Australiji. "Ali reći ću po stoti put da, da, nije trebalo da večeram s njim".

Ali advokati zvezde filma "Dumb and Dumber" nazvali su Briatoreov post "zlonamernim" i "lažnim", tvrdeći da stvara lažni utisak da je gdin Keri "možda učestvovao u takvim podvizima, uključujući trgovinu ljudima i seks sa maloletnicima".

"Lažni utisak koji je vaš video javno stvorio o gospodinu Keriju je veoma uvredljiv za razumnu osobu kakav je gospodin Keri i pokvario mu javni ugled nanevši mu značajnu ličnu i profesionalnu štetu“, navodi se u pismu.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:52

POZNATI GLUMAC TUŽAN ZBOG ODLASKA KOLEGA: Bili su sa nama od prve epozode i bilo smo kao porodica SVE JE JAKO ČUDNO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track