FILHARMONIJSKI KONCERT POSVEĆEN USPOMENI NA ZORANA ĐINĐIĆA: Lepa tradicija koja traje 20 godina, a svira ČUVENA VIOLINISTKINJA
Foto: Thomas Kühler / AFP / Profimedia

Ne propustite na KOLARCU

FILHARMONIJSKI KONCERT POSVEĆEN USPOMENI NA ZORANA ĐINĐIĆA: Lepa tradicija koja traje 20 godina, a svira ČUVENA VIOLINISTKINJA

Kultura -

Beogradska filharmonija nastupa pod dirigentskom palicom Hauarda Grifitsa i predstavlja čuvenu violinistkinju Karolin Vidman, u petak, 17. marta (Kolarac, 20h). Kao i proteklih dvadeset godina, koncert u drugoj nedelji marta, Filharmonija posvećuje uspomeni na Zorana Đinđića.

Karolin Vidman
foto: Lennard Ruehle

Filharmonijska sezona "Na dobrom putu", posvećena muzičkim portretima svetskih metropola, stiže do Londona, a program koncerta donosi dela tri poznata kompozitora sa Ostrva – Voltona, Britna i Von Vilijamsa. Kao solistkinja nastupa izuzetno svestrana umetnica Karolin Vidman koja će izvesti Koncert za violinu i orkestar, Bendžamina Britna.

Pored toga što je solistkinja izuzetne karijere sa redovnim nastupima sa Berlinskom filharmonijom, Pariskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom Bi-Bi-Si radija, Elbfilharmonijom i sa istaknutim dirigentima kao što su Ser Sajmon Retl, Rikardo Šaji, Vladimir Jurovski, Alan Gilbert - posebna sfera interesovanja Karolin Vidman je povezivanje sa drugim oblicima umetnosti.

Marina Abramović
foto: Zorana Jevtić

Tako je poznata violinistkinja bila učesnica umetničkog performansa Marine Abramović, nastupala na koreografskim koncertima sa čuvenom plesnom trupom Saša Volc Kompani, svirala na fudbalskom stadionu u Frankfurtu i osmislila koncertne programe koji će se izvoditi u Muzejima moderne umetnosti u Kelnu i Frankfurtu. Karolin se prvi put predstavlja beogradskoj publici i to na Gvadanjinijevoj violini iz 1782. godine.

Hauard Grifits
foto: Marko Đoković

Program inspirisan Londonom, predvodi rođeni Britanac i veliki filharmonijski prijatelj, maestro Hauard Grifits, imenovan za člana Britanske imperije i nosilac Ordena zasluga za umetnička dostignuća i društveno zalaganje.

Koncert otvara Voltonov “Skapino” koji pršti od briljantnih zvukova, a toj atmosferi se suprotstavlja emotivnost Britnovog Koncerta kao i “Londonska simfonija” Von Vilijamsa, koje evociraju strah pred početak oba svetska rata. Ulaznice za koncert u prodaji na blagajni Beogradske filharmonije, kao i onlajn.

Kurir.rs

Bonus video:

00:45

KONCERT UMESTO KOMEMORACIJE: Beogradska filharmonija ispratila Ivana Tasovca na večni počinak muzikom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track