ALEKSANDAR BERČEK JE LEGENDA, A OVO JE NJEGOV SIN: Nikola je deo POPULARNE SERIJE, a evo kako izgleda i čime se bavi (FOTO)
Foto: Marina Lopičić

IVER NE PADA DALEKO OD KLADE

ALEKSANDAR BERČEK JE LEGENDA, A OVO JE NJEGOV SIN: Nikola je deo POPULARNE SERIJE, a evo kako izgleda i čime se bavi (FOTO)

Kultura -

Aleksandar Berček, jedan od naših legendarnih glumaca, otac je četvoro dece.

Iz prvog braka sa Svetlanom, Berček ima sina Nikolu i ćerku Milicu, dok je u drugom braku, sa Anom, dobio ćerku Minu i sina Miloša. Kao i poznati otac, niko od njih ne voli da se privatno eksponira u javnosti.

Ipak, ime tridesetsedmogodišnjeg Nikole privuklo je pažnju na odjavnoj špici serije „Tajna vinove loze“, a gledaoci su se zapitali da li je zvučno prezime slučajnost ili je reč o sinu Aleksandra Berčeka.

Aleksandar Berček
foto: Stefan Jokic

- "Tajne vinove loze" kombinuje autentične, realne lokacije i objekte koji su napravljeni u studiju, a Nikola Berček, sin glumca Aleksandra Berčeka, potpisuje scenografiju. Imamo i staru kuću s prozorom usred dnevne sobe. Nikola je to uradio po uzoru na nešto što ima kod svog oca u Rumi. Meni je to bilo neobično, ali bilo je posle zgodno kod snimanja - ispričao je reditelj za Kurir. U kući, po uzoru na nekadašnji dom Ace Berčeka, živi porodica Tomović.

Nikola Berček niz godina je deo filmskog sveta, ali iza kamera. Po zanimanju je scenograf, a bavi se i produkcijom. Bio je deo ekipe brojnih filmova i serija: „Profesionalac“, „Jagodići“, „Ulica lipa“, „Kordon“, „Pad u raj“, „Smrdljiva bajka“, „Ivkova slava“ piše Blic.

Nikola Berček
foto: Printscreen/Facebook

Kad nije u filmskom svetu, Nikola se bavi muzikom i gitarista je alternativnog rok benda Autopark.

Inače, bend Autopark osnovali su 2000. godine u Beogradu Milan Jovanović, Nenad Jevtić i Ognjenka Lakićević.

Muzika Autoparka mogla bi da se opiše kao spoj gitarske buke i pop melodije, otrovan uticajima američkih i engleskih bendova sa kraja osamdesetih i početka devedesetih godina prošlog veka. Ali, sami članovi grupe smatraju da muzika najviše zavisi od njihovog unutrašnjeg stanja, te da su granice u muzici i bilo kakve žanrovske definicije jako dosadne, piše na sajtu benda.

Nikola Berček
foto: Printscreen Facebook

Posle promene nekoliko članova, Autopark se ustalio u postavi: Ognjenka Lakićević (vokal), Nikola Berček (gitara), Dušan Lopušina (gitara), Aleksandar Šišić (bas), Bojan Dmitrašinović (bubnjevi) i Aleksandar Sivački (klavijature).

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:10

Irfan Mensur o Vlasti Velisavljeviću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track