KOMAD DA SAM PTICA GOSTUJE U BITEFU: Tarik Filipović i Daria Lorenci Flatz donose DIRLJIVU PRIČU inspirisanu iskustvima izbeglica
Foto: Fiji grupa

ne propustite

KOMAD DA SAM PTICA GOSTUJE U BITEFU: Tarik Filipović i Daria Lorenci Flatz donose DIRLJIVU PRIČU inspirisanu iskustvima izbeglica

Kultura -

Pozorišna predstava "Da sam ptica" sa Dariom Lorenci Flatz i Tarikom Filipovićem pod rediteljskom palicom mlade pozorišne rediteljke Arije Rizvić gostovaće 23. marta u Bitef teatru u Beogradu.

Radnja prati mladi brčni par koji sa svojom ćerkom krajem devedesetih godina beži iz okupiranog Sarajeva. Sa samo dve torbe u ruci stižu u Beč u kojem iz ratnih ruševina moraju osmisliti i iznova izgraditi život i pronaći sreću.

predstava Da sam ptica
foto: Fiji grupa

Njihova sudbina je tek jedna od mnogih sličnih sa naših prostora, u kojem su izbeglištvo ili (već godinama aktuelna) ekonomski motivisana emigracija na ovaj ili onaj način obeležili gotovo svaku porodicu.

Upravo zbog toga je ovo predstava širokog dosega, koja može dopreti do vrlo široke i raznolike publike koja će u likovima i sudbini Mirne i Amira lako prepoznati sebe i osobe iz svoje okoline.

Dve ljubavi

Predstava govori o dve ljubavi: ljubavi jednog para koja se pod uticajem okolnosti i vremena menja i osipa, i ljubavi čoveka prema njegovom zavičaju, odnosno mestu iz kojeg je potekao, u kojem zna svaki “ćošak i haustor”.

predstava Da sam ptica
foto: Fiji grupa

Šta neko mesto čini našim, a šta od njega, nas i naših života u tuđini s' vremenom nestaje, a šta novo niče i raste? Tekstualni predložak predstave napisala je dramaturškinja Nikolina Bogdanović.

Po istinitoj priči

Tekst se temelji na ličnim iskustvima bosanskih izbeglica prikupljenih kroz intervjue, a proširen je i obogaćen ličnim iskustvima autorskog tima čije su sopstvene životne priče tesno povezane sa temom i motivima predstave.

Ozbiljnoj temi ova predstava pristupa sa prikladnom težinom, ali i tipično bosanskim humorom koji i u teškim životnim situacijama prepoznaje priliku za smeh.

predstava Da sam ptica
foto: Fiji grupa

"Da sam ptica" je predstava koja će gledaoce nasmejati i rasplakati te ih odvesti na intimno putovanje Bosnom i jednom ljubavnom pričom dvoje ljudi.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:07

LEPA BRENA FENOMEN: Od zvezde do USPEŠNE BIZNISMENKE! Evo kako se TRANSFORMISALA njena karijera (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track