ISPUNJENA ŽELJA ĐORĐA BALAŠEVIĆA: Panonski mornar iazbrao je NJEGA da igra junaka iz ČUVENE PESME, a evo o kom liku je reč
Foto: Beta Dragan Gojic

možda niste znali

ISPUNJENA ŽELJA ĐORĐA BALAŠEVIĆA: Panonski mornar iazbrao je NJEGA da igra junaka iz ČUVENE PESME, a evo o kom liku je reč

Kultura -

Na male ekrane Superstara ovog vikenda stiže druga sezona serije "Kalkanski krugovi".

Đorđe Balašević
foto: ATA Images

Dok će televizijska publika uživati u nastavku priče o junaku Vojina Ćetkovića, Dejanu Matiću, kog je oživeo u "Kalkanskim krugovima" Milana Karadžića, ovog glumca očekuje i snimanje filma "Megdan" producenta Alekse Balaševića.

Vojin Ćetković
foto: ATA images

Glumac će igrati junaka iz pesme Đorđe Balaševića "Čovek sa mesecom u očima", a kako je ranije izjavljivao Aleksa Balašević, izbor glumca bila je želja njegovog oca. Vojin će tumačiti lik trenera borilačkih veština.

Glavne uloge igraće Viktor Savić i Aleksandar Radojičić, ali i jedna holivudska zvezda, otkrio je ekskluzivno za Kurir najmlađi član umetničke porodice.

Aleksandar Radojčić
foto: Pritnscreen

- Kao što sam rekao krajem aprila, održaće se jubilej Megdana i ujedno konferencija i prezentacija filmske ekipe koja treba da počne s radom u oktobru ove godine. Film će biti spreman za bioskope na proleće ili leto 2023. godine. U Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu krajem aprila prezentovaćemo glavne uloge, reditelja, producente i posebno onog ko će igrati "čoveka sa mesecom u očima".

Aleksa Balašević
foto: Jelena Ćalasan

- Tatina publika ne može da dočeka taj momenat, a mi imamo veliki teret da uloga lika iz očeva pesme ostane večna. S obzirom na to ko će biti glumac i ko je bio Đoletova želja, mislim da nema greške - rekao je Aleksa ranije za Kurir.

- Vojin Ćetković je " Čovek sa Mesecom u očima". Đoletova želja, velika... I jedina očigledno ispravna odluka. Rekao mi je " Znaš kako, nije svet baš premali kao što nekom odgovara. A ni ja nemam vremena da zalazim da li bi neko sa nekog Grenlanda ili Seula to bolje izveo, Vojin je naš, pesma je naša ja tog lika zamišljam tako, ne mogu drugačije. Teško je tu pesmu odslušati a kamoli ulogu izvesti, Ćetko mi se uvek činio da one preteške stvari prihvata kao izazov, i da to posle ne prebacuje već čuva u nekom svom trofejnom folderu. On pogledom može svašta da proizvede, mislim da mu neće biti preterani problem da proizvede i taj mesec. On je ogroman glumac ali pre svega je ono na šta ćeš veoma retko naletati, on je od onih ljudi sa kojima može čovek da sedne...".

Uloga iz tatine pesme "Čovek sa Mesecom u očima" u filmu predstavlja ratnog veterana trenutnog borilačkog trenera koji jedino u sportu vidi 1% želje za životom. U pesmi, knjizi i tatinoj istinitoj priči on ima različita zanimanja. Nije ovo samo filmska uloga već i most, most izmedju svih gradova i država u regionu a i u svetu, most koji nosi poruku da je za normalnog čoveka svaki rat izgubljen... Od Vukovara do Hirošime, Bejruta... Nek barem na sekund umiri region a kamoli svet. Snimanje počelo u Srbiji, preko Slovenije završavamo u Moldaviji. Hvala svetskom reditelju i ko-producentu Todoru Chapkanovu na svemu - napisao je Aleksa na instagramu.

Deo projekta je i legendarni Petar Božović, kao i glumci Aleksandar Gavranić (velika zvezda u Crnoj Gori, a znamo ga iz "Južnog vetra") i Miljan Davidović ("Prvi servis" i "Igra sudbine").

Đorđe Balašević
foto: Nemanja Nikolić

Film "Megdan", kao što smo već ranije pisali, dobio je podršku već tri strane vlade, dve evropske i jedne afričke. Snimanje će početi ove godine, a Novi Sad neće biti jedina lokacija. U filmu će biti i ženskih uloga, koje su poverene Nini Seničar i Jovani Balašević.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:16

Aleksa Balašević u Moldaviji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track