ZVEZDA SERIJE "U KLINČU" UNUK JE POZNATOG GLUMCA: Matija Ilić potiče iz ugledne umetničke porodice, a i ovo niste znali o NJEMU
Foto: RTS

Krv nije voda

ZVEZDA SERIJE "U KLINČU" UNUK JE POZNATOG GLUMCA: Matija Ilić potiče iz ugledne umetničke porodice, a i ovo niste znali o NJEMU

Kultura -

Mladog glumca Matiju Ilića publika kraj malih ekrana zavolela je kao simpatičnog Simketa u seriji "U klinču", koja se emituje radnim danima na RTS.

Matija Ilić, Matija Ilic
foto: Damir Dervišagić

Pored dogodovština koje prate njegov lik u novoj sezoni, zanimljivo je i poreklo ovog glumca. Naime, Matija potiče iz ugledne umetničke porodice, njegov otac je Ivan Ilić, bivši dirigent Big benda RTS, a talenat za glumu nasledio je od dede Dragoslava Ilića.

Matija Ilić
foto: ATA images

Dragoslava publika pamti kao kralja Petra I u televizijskoj seriji "Kraj dinastije Obrenović", nakon koje je ponovo oživeo ovaj lik i u ostvarenjima "Gde cveta limun žut", "Kraljevina Srbija" i "Aleksandar od Jugoslavije". Pored toga, Dragoslav je režirao i film "Veliki dan", za koji je napisao scenario.

serija U klinču, Matija Ilić
foto: Nenad Kostić

Matija je inače student Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, a na malim ekranima debitovao je prošle godine ulogom u seriji "Tajne vinove loze", kao mladi policajac Steva.

Kurir.rs

Bonus video:

02:18

Đorđe Mišina došao da podrži prijatelja i kolegu Vojaža iz serije U klinču

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track