VELIKA DRAMA PRED SNIMANJE NOVE SEZONE CRNE SVADBE: Jelena Đokić slomila ruku! A evo da li će nastaviti da snima i ŠTA ĆE SE DESTI
Foto: Firefly promo

ne propustite

VELIKA DRAMA PRED SNIMANJE NOVE SEZONE CRNE SVADBE: Jelena Đokić slomila ruku! A evo da li će nastaviti da snima i ŠTA ĆE SE DESTI

Kultura -

Prvi kadrovi nove sezone najiščekivanije domaće serije "Crna svadba" snimljeni su nedavno u Beogradu, a glumica Jelena Đokić uoči snimanja imala je peh - slomila je lakat, što je objavila na Instagramu.

Dramska umetnica u pomenutom ostvarenju tumači lik renomirane psihološkinje Nataše Janković, a ova povreda je nije sprečila da i u drugoj sezoni pokaže svoj raskošni talenat.

Dalji razvoj lika

Povreda se glumici desila u pozorištu i o tome je kratko napisala: - Slomila sam lakat.

Jelena je skrenula pažnju na sebe neverovatnom glumačkom transformacijom, a zbog vrelih scena u kojima se obnažila kritičari su je uporedili s Nikol Kidman u filmu "Širom zatvorenih očiju".

Jelena Đokić
foto: Printscreen

- Oduvek me prati poređenje s Džulijen Mur, valjda zbog riđe kose. Na ove scene u seriji pristala sam na jedvite jade, pošto se prvobitna zamisao i te kako ublažila. Za to što je prvo pisalo rekla sam: "Nema šanse!" Onda sam pristala na dublerku, ali su s vremenom scenu dodatno pripitomili. Možda bih se i ovog uplašila da je odmah na početku tako pisalo - rekla je kroz osmeh ranije glumica za Kurir.

Serija Crna svadba, Crna svadba
foto: Firefly Production

Psihološki triler sa elementima horora "Crna svadba" Strahinje Madžarevića i Nemanje Ćipranića nikog nije ostavio ravnodušnim. Radnja novih epizoda imaće dva zapleta i vremenska toka. Jedan deo priče pratiće Petra (Uliks Fehmiu), koji istražuje seriju bizarnih samoubistava tinejdžera povezanih s kultom Crna ruža.

Serija Crna svadba, Crna svadba
foto: Firefly Production

Sa druge strane, svoje bitke vodiće Nataša i Tomić (Nikola Kojo), koji će pokušati da se izbore sa svojim demonima. Nataša će, krijući se od zakona, zbog fenomenalnog zapleta na kraju prve sezone, utočište pronaći u crkvi, te postati monahinja. Jeleni će dalji razvoj njenog lika pomoći da neometano snima, jer će odora vešto sakriti gips. Tomić, kao policajac u ilegali i begunac od zakona, pokušaće da pronađe nestalog Petra i otkrije ko mu je namestio svirepo ubistvo.

Serija Crna svadba, Crna svadba
foto: Firefly Production

Kreator priče Nemanja Ćipranić dobio je ozbiljno pojačanje u scenarističkom timu, pa je nove epizode napisao Aleksandar Radivojević. U prvoj sezoni autor "Srpskog filma" radio je sa autorima kao stručni konsultant.

- Kad smo Ćipranić i ja počeli da radimo na scenariju, krenuli smo od priče u flešbeku o radijskom fudbalskom komentatoru koji ostaje bez glasa i nekih ideja koje ćete videti u drugoj polovini sezone. Iz toga se izrodila cela serija, koja je svoj jasniji oblik počela da dobija kad nam se kao saradnik, na moje veliko zadovoljstvo, pridružio kolega Aleksandar Radivojević - ranije je za Kurir izjavio scenarista Strahinja Madžarević.

Pojačanja u timu

U glumačkoj postavci druge sezone "Crne svadbe", pored dobro poznatih imena, gledaćemo i nova lica: Zlatan Vidović, Ivan Zablaćanski, Dara Džokić, Peđa Bjelac, Andrej Jemćov, Borka Tomović, Ivan Marković, Petar Strugar, Jelena Stupljanin, Nenad Stojmenović, Ana Lečić, Sonja Vukićević, Anastasija Đurović, Zoran Cvijanović, Svetozar Cvetković, Joakim Tasić, Ana Sofrenović i mnogi drugi.

Crna svadba
foto: Firefly Production

Serija "Crna svadba" oduševila je publiku u regionu, od Vardara do Triglava. U Srbiji je proglašena za najbolju seriju po odluci žirija Fedisa, dok je letos u Sarajevu za maestralno odigranu ulogu negativca nagrađen Slavko Štimac. Produkcijska kuća "Fajerflaj" i Telekom Srbija stoje iza ovog originalnog ostvarenja.

Nezgode imali i Anita Ognjanović, Bojana Maljević i Vuk Kostić

Pehovi nisu retkost i glumcima su se dešavali i ranije - tako je mlada glumica Anita Ognjanović, koja je osvojila srca publike ulogom bokserke Milice u seriji "U klinču", slomila ruku na treningu. Kostimografi su gips uspešno skrivali nekoliko epizoda, nakon čega je promenjen scenario i njen lik je takođe imao nezgodu na treningu.

serija U klinču
foto: Režim produkcija

- U stvarnosti sam slomila ruku. To se desilo tokom privatnog treninga boksa u toku snimanja serije - objasnila je glumica.

Glumica Bojana Maljević slomila je nogu za vreme snimanja serije "Dug moru", a kao pravi profesionalac, ulogu je odigrala s gipsom, jer su scenaristi prilagodili radnju novim okolnostima.

Bojana Maljević
foto: Monte Royal Pictures promo

- Pretočili smo sve to u scenario i moj lik ima slomljenu nogu. Nisam sigurna kako sam sve to izdržala, ali verujem da rezultati nisu loši - rekla je Maljevićeva.

Velikih problema na snimanju "Porodice", gde igra Legiju, imao je Vuk Kostić, koji se nedugo pre toga borio s koronavirusom. Glumca je u nekoliko scena u kojima je njegov lik trčao zamenio dubler.

serija Porodica, Porodica
foto: Printscreen/RTS1

- Tih dana nisam mogao da pređem pedeset metara a da se ne zadišem i jedva sam stajao na nogama, nisam mogao da potrčim. Samo što sam se oporavio od preležanog koronavirusa. Nisam mogao da se zamaram - rekao je Kostić ranije za Kurir.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:22

MORALA SAM DA PONAVLJAM SCENU ZBOG KOJA! Glumica otkrila šta se dešavalo iza kadra serije Crna svadba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track