Najnovije vesti

ANĐA NIJE BILA KANDIDAT ZA TU ULOGU! Reditelj ispričao sve o novom projektu: Volim da eksperimentišem u radu sa glumcima!
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

iskren

ANĐA NIJE BILA KANDIDAT ZA TU ULOGU! Reditelj ispričao sve o novom projektu: Volim da eksperimentišem u radu sa glumcima!

Kultura

Posle velikog uspeha “Jedinog izlaza” reditelj Darko Nikolić je snimio seriju “Nemirni” koja počinje da se emituje od 6. maja vikendom u 21 čas na Superstar TV.

Seriju čiji scenario potpisuje Danica Nikolić Nikolić, u fokus stavlja inspektorku policije Mirnu Paligorić (Nikolina Friganović) koja, vođena sopstvenim nemirom, na neočekivan način razotkriva vezu između države, službe i kriminala.

Nikolina Friganovic
foto: Kurir Televizija

Uloga Mirne prevashodno nije bila namenjena Nikolini. Da li je istina da je trebala da je tumači Anđelka Prpić?

- Razmatrao sam, zaista, još neke glumice za lik Mirne, međutim Anđa nije bila kandidat za tu ulogu. Mi smo jako dobri prijatelji i podržavamo se, a svakako nas čeka još zajedničkih filmova i serija. Za Nikolinu se nije bilo teško odlučiti - i pre nego što smo zajedno radili, smatrao sam je za jednu od najkvalitetnijih glumica sa ovih prostora, a tokom rada na seriji “Nemirni” se to i potvrdilo. Čini mi se da bi ona mogla da odigra nekoliko uloga iz serije, podjednako dobro. Sa druge strane, već znate da volim da eksperimetišem u radu sa glumcima i da se uvek trudim da ih izmestim iz uloga koje bi za njih bile “očekivane”, jer na taj način pomeramo granice i u njihovom i u mom radu. Tako je bilo i u ovom slučaju (slično kao i sa Anđom u “Jedinom izlazu”) iako je prvakinja drame Narodnog pozorišta Republike Srpske, Nikolini je uloga Mirne zapravo prva glavna uloga u seriji. Dodao bih i da će gledaoci u seriji “Nemirni” videti još neočekivanih glumačkih transformacija i likove koje su oživeli Gordan Kičić, Dejan Aćimović, Rale Milenković, Jelena Stupljanin, ispričao je za Blic.

Anđelka Prpić
foto: Printscreen

Koje scene su bile najkompliklovanije za snimanje?

- Različite su vrste komplikacija u našem filmskom poslu. Jedan segment tih komplikovanih scena su tehnički zahtevne scene u kojima ima dosta učesnika (glumaca, statista, kaskadera) i specifične opreme za snimanje. Takve su na primer scene jurenja automobila na ulici ili saobraćajne nesreće. Dovoljno je da vam kažem da je scena saobraćajne nesreće, koju će gledaoci videti u ukupnom trajanju od par minuta, snimana tokom 2 snimajuća dana. U tu kategoriju tehnički zahtevnih, spadaju i scene na nekim teže pristupačnim lokacijama, gde je teško uspostaviti bazične uslove za snimanje i postaviti opremu. A kako ja volim da filmske lokacije imaju poseban karakter i da svojom autentičnošću doprinose seriji, one po pravilu predstavljaju veliku glavobolju za ceo produkcioni tim.

Sada na sve to gledam s osmehom, prepričavamo kao anegdote, mada je u nekim momentima izgledalo kao da nema izlaza. Drugu vrstu komplikovanosti donose emotivno zahteve scene u kojima je jako važno izazvati a zatim dobro snimiti specifičnu razmenu energije u glumačkoj igri. Pa tako scene koje izgledaju kao jednostavan dijalog dvoje glumaca za celu ekipu predstavljaju trenutak svojevrsne katarze. Na primer, Mirnin potresni razgovor sa sinom (Vukašin Jovanović), ili ispovest Svetlane (Anica Dobra) i Nevene (Ana Mandić), su izazvale prvo muk a zatim ovacije celokupne ekipe.

Da li će biti neizvesno do samog kraja priče?

- Biće neizvesno do samog kraja, a i na kraju, kada pomislite da je sve konačno otkriveno, pojaviće se detalji koji su novo iznenađenje. Na početku serije se uvode dve misterije koje se polako razotkrivaju, kroz interakciju velikog broja likova. Montaža je veoma dinamična i gledalac saznaje detalje kroz različite priče koje se paralelno dešavaju. Priča se u nekoliko preokreta, malo raspliće ili dodatno komplikuje. Naravno, kako serija odmiče, tako se i radnja ubrzava. Verujem da će gledaoci uživati u sklapanju “Nemirni puzzle”, koja je za sve nas, koji smo na seriji radili, bila ozbiljna vežba za mozak. Stoga gledajte sa detektivskom pažnjom.

Darko Nikolić
foto: Printscreen/YouTube

- Za razliku od prethodne serije, “Nemirne” smo od početka postavili kao seriju koja ima nastavak. Tako da već sada imamo osmišljen nastavak i trebalo bi uskoro da ga prezentujemo našim prijateljima u Telekomu, a onda i da se bacimo na pisanje. Mogu samo reći da će u drugoj sezoni biti 10 epizoda i da će biti potpuno drugačija od prve.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

00:33

NEPRIMERENO SAM MORAO DA UPOZORIM NASILNIKE KAKO BI SE SMIRLI! Glumac otvorio dušu: Ta grupa se preselila iz Beograda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track