VOLIM MISTERIJU KOJA JE INTELIGENTNO OSMIŠLJENA, DOBRO ISTRAŽENA I NE POTCENJUJE PUBLIKU: Glumica o izazovu sa likom bez replike
Foto: Zorana Jevtić

TV EKRAN

VOLIM MISTERIJU KOJA JE INTELIGENTNO OSMIŠLJENA, DOBRO ISTRAŽENA I NE POTCENJUJE PUBLIKU: Glumica o izazovu sa likom bez replike

Kultura -

Iako sama po sebi puna misterije, druga sezona serije "Kalkanski krugovi", čije je emitovanje nedavno završeno na kanalu Superstar, donelo je još mističniju ulogu glumici Tamari Aleksić. U crno-belim kadrovima iz daleke prošlosti, koji se prepliću s radnjom u sadašnjosti, skrio se zadatak koji svakom glumcu znači izazov - da bez ijedne replike, svojom prilikom, pokaže sve što ume i zna.

Takva je rola Tamari zaokružila prvu deceniju njenog bavljenja glumom pred kamerom, a i dalje kao zagonetka ostaje odgovor na pitanje da li će upravo njen lik biti jedan od važnijih u trećem nastavku ove priče Đorđa Milosavljevića, koji će uskoro ponovo režirati Milan Karadžić i Gordan Matić.

Tamara Aleksić
foto: Zorana Jevtić

Kako ste reagovali na poziv za ulogu Prilike u "Kalkanskim krugovima", koja nema nijednu repliku, a pojavljuje se u svakoj epizodi?

- Osećala sam se kao da je to poprilična prilika za jednu nepriliku poput mene. (Smeh) Šalim se, bilo mi je milo. Zanimljiva je uloga, divan mi je partner Džek Dimić, poslovno sam se srela ponovo s Gordanom Matićem nakon što smo radili film "Pucnji u Marseju" i prvi put sam radila s Milanom Karadžićem. Takođe sam srećna što sam ponovo radila s Fajerflaj produkcijom, a sa Vižn timom je meni uvek jedna velika radost.

Da li je inače u kostimu pola posla i jesu li snimanja s te strane bila zahtevna?

- Kostim, šminka i frizura svakako pomognu u stvaranju lika, kako da ga dočaraju publici, tako i da pomognu glumcu. Naravno, ako je dobro osmišljeno. A ovde su radili zaista veliki profesionalci. Tako da samo mogu da kažem - hvala vam, neverovatne žene. Uvek i na svemu.

Ima li ičeg strašnog u snimanju scena koje izazivaju dozu misterije i straha dok se gledaju?

Tamara Aleksić
foto: Firefly Production

- Moram da priznam da volim dobru misteriju, koja je inteligentno osmišljena, dobro istražena, ne potcenjuje publiku. Mada, volim takav pristup svakom žanru, projektu i priči koja se radi. I poslovno i kao publika.

Deo publike aludira na to da će upravo vaš lik biti jedan od važnijih u trećoj sezoni "Krugova". Smete li makar da potvrdite ima li vas u nastavku?

- Držaću se žanra serije u svom odgovoru i samo reći - neka to ostane misterija.

Tamara Aleksić
foto: promo

Sa ovom serijom zaokružila se prva dekada vaše karijere pred kamerom od filma i serije "Šešir profesora Koste Vujića". Imate li utisak da je proletela i radujete li se nekom novom snimanju?

- Nemam uopšte percepciju o tome da li sam radila dovoljno, premalo ili previše, ali znam da sam radila stvari koje su me inspirisale ili s ljudima u koje verujem i koji su mi dragi. Svakako sam počastvovana i zahvalna na svemu što sam radila i svima s kojima sam radila na ukazanom poverenju, ljubavi i profesionalizmu. A što se radovanja tiče, uvek ću se truditi da se radujem i da tu radost delim.

(Kurir.rs / Jasmina Antonijević Milošević)

Bonus video:

03:23

NAJLEPŠA GLUMICA MLAĐE GENERACIJE! Tamara Aleksić otkrila recept za lepotu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track