STIGLA NOVA FOTOGRAFIJA IZ KRALJEVSKE PALATE: Čarls pozira sa naslednicima posle krunisanja, a lajkovi samo pljušte
Foto: Richard POHLE / AFP / Profimedia

objavljeno i ovo

STIGLA NOVA FOTOGRAFIJA IZ KRALJEVSKE PALATE: Čarls pozira sa naslednicima posle krunisanja, a lajkovi samo pljušte

Pop kultura -

Britanski kralj Čarls obežio je svoje krunisanje objavom nove fotografije sa dva naslednika, prestolonaslednikom Viljamom, princom od Velsa i njegovim sinom, princom Džordžom.

Fotografija je snimljena na dan krunisanja u dvorani Bakingemske palate gde se nalazi presto.

kralj Čarls III, krunisanje
foto: Hugo BURNAND / AFP / Profimedia

Kralj sedi u sredini na jednom od prestola iz 1902. koja su napravljena za budućeg kralja Džordža V i kraljicu Mariju. Kralj je na fotografiji u plaštu i s carskom državnom krunom, a u rukama drži kraljevsku jabuku i žezlo sa krstom. Na fotografiji Vilijam i Džordž stoje nasmejani sa obe strane kralja.

Fotografija je dobila najviše lajkova na Instagramu kada je u pitanju krunisanje, i to preko 1.300.000, dok ostale imaju milion i manje lajkova.

U petak je objavljena još jedna fotografija koja prikazuje Čarlsa i Kamilu s njihovim paževima i dvorskim damama.

Takođe je snimljena u Bakingemskoj palati i istoj dvorani gde se nalazi presto, na dan krunisanja. Na trećoj fotografiji je nasmejani princ Džordž, kao i kraljičini unuci Fredi Parker Bouls, Gus Lopez i Louis Lopez i pranećak Artur Eliot.

Uz kraljicu Kamilu stoji njena sestra Anabel Eliot, a uz kralja je markiza od Lendsdauna - koja je imenovana u kraljevsku kuću kao kraljičina pratilja 2022. godine. Fotografije je snimio Hju Barnard, koji je snimio i venčanje Čarlsa i Kamile 2005. godine.

Bonus video:

04:42

Krunisanje kralja Čarlsa III

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track