SNIMA SE SRPSKA VERZIJA LOSTA PO PRIČI GORANA SKROBONJE: Zanimljive serije stižu do kraja 2023, a i BLOK 27 dobija nastavak
Foto: Promo

veliki planovi

SNIMA SE SRPSKA VERZIJA LOSTA PO PRIČI GORANA SKROBONJE: Zanimljive serije stižu do kraja 2023, a i BLOK 27 dobija nastavak

Kultura -

Producentski dani pod sloganom "Producenti idu na odmor" održani su proteklog vikenda na Fakultetu dramskih umetnosti.

Tatjana Žeželj Gojković
foto: Nemanja Miščević

Drugog dana organizovan je i zanimljiv panel "TV serije", na kome su govorili Tatjana Žeželj (producentkinja "Južnog vetra"), Boban Jevtić (scenarista), Bojan Vuletić (reditelj i scenarista) i Ivana Miković (producent).

Pored filma "Južni vetar 3", Žeželjeva je najavila da će njen foks u narednih godinu dana biti saradnja sa strancima.

- Na jesen snimam novi film "Mraz" Pavla Vučkovića, koji pripremam već nekoliko godina. Sledeće godine nam dolaze Nemci i radi se neka priča o zombijima. Očekuje nas i "Južni vetar", ali i Tesla - otkrila je Tatjana.

Ivana Miković
foto: Firefly

Najviše se kvalitetnog TV programa očekuje se s pravom od "Fajerflaj produkcije", a u ime ove kuće govorili su Boban Jevtić i Ivana Miković.

- Izlaze do kraja godine pred publiku serije "Deca zla", "Apsolutnih sto", "Frust", "Tajkun 2" i "Crna svadba 2". Krećemo ovog leta sa snimanjem serija "Fau-efekat" i "Konstantinovo raskršće", koja je planirano da ima dve sezone, a spremamo i "Generaciju Tesla". Radićemo drugu sezonu "Bloka 27" i finale "Močvare" - rekla je Mikovićeva.

Boban Jevtić
foto: Nemanja Nikolić

Kreativni direktor posebno je istakao dva projekta u pripremi.

- "Generacija Tesla" je prvi projekat kod nas koji se radi po stripu. Ekranizovaćemo priču Gorana Skrobonje "Supernova", koja donosi nešto novo i zanimljivo - naglasio je Jevtić.

Goran Skrobonja
foto: ATA images

Novela "Supernova" napisana je 1998, a prvi put je objavljena 2000. u zbirci "Šilom u čelo". Skrobonja je bez sumnje naš najpopularniji žanrovski pisac. Iz ovoga, kako tvrdi i sam autor, mogla bi da nastane neka vrsta naše verzije čuvene serije "Izgubljeni" (Lost).

Bojan Vuletić
foto: Beta

Bojan Vuletić, autor serija "Porodica" i "Pad", otkrio je da se vraća filmu, a dao je i savet mladim kolegama.

- Pišem jedan animirani film. Goran Marković nam je na prvoj godini rekao: "Film i TV serija su iluzija." Mi nismo novinari osim kad radimo dokumentarce. Morate da se držite moralnog i etičkog konteksta. Sve što radimo je iluzija. Ne može niko da nas optuži za propagandu - rekao je scenarista i reditelj.

Ivana Miković je otkrila studentima da nije realno da očekujemo da Netfliks ili HBO produciraju neku našu seriju.

- Nije teško doći do stranih producenta, ali oni nisu zainteresovani za naš region. HBO je promenio strategiju, a Netfliks teško da će uzeti naslov, već samo paket gotovih serija. Nije realno da finansiraju nove serije - kazala je Mikovićeva.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track