ZAVRŠEN BUNT ROK FESTIVAL: Žiri bio na mukama, do finala stiglo 10 bendova, a najbolji bend je Monah iz Niša!
Foto: RTS

tradicija

ZAVRŠEN BUNT ROK FESTIVAL: Žiri bio na mukama, do finala stiglo 10 bendova, a najbolji bend je Monah iz Niša!

Kultura -

Bend Monah trijumfovao je na 7. Bunt rok festivalu, a srebrnu i bronzanu BRF munju osvojili su Bagremov med i Sin Seekas.

Bunt rok festival
foto: RTS

Niški progresiv rok sastav pobedio je na takmičenju koje organizuje RTS, ali to nije sve - dva člana ponela su i nagrade za najboljeg bubnjara i najboljeg gitaristu sedmog izdanja nacionalnog festivala posvećenog afirmaciji novih rok muzičara i autora.

U oštroj konkurenciji od 20 bendova i autora iz cele Srbije, u finale sedmog Bunt rok festivala prošlo je (iz dva polufinala 1. i 2. juna) njih deset, koji su se preksinoć nadmetali za pobedu, ali i ostale prestižne nagrade. Monah je osvojio Zlatni trofej i 200.000 dinara.

Bunt rok festival
foto: RTS

Žiri festivala je tokom finala pojačan sa još dva člana, te je o najboljima od najboljih odlučivao u sledećem sastavu: Maja Cvetković (E-play), Ivan Fece Firči, Milena Milutinović (Repetitor), Miloš Ignjatović (Kon konferencija), Milovan Bošković (Zemlja gruva), Uroš Marković, muzički producent, kompozitor i muzički urednik u RTS, i Nebojša Sabovljević, muzički urednik tematskog radio kanala RTS Rokenroler.

Kurir.rs

Bonus video:

00:04

KIKI LESANDRIĆ JE OVO MORAO DA RADI DA BI KUPIO GITARU?! Dotakao se Balaševića, svog sina, Evrovizije i POROKA U ROK EN ROLU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track