EVO KAKO JE GAGA NIKOLIĆ DOBIO ULOGU KOJA GA JE VINULA U ZVEZDE: Bio sam lukav i umeo svaku situaciju da prevedem na mirnije vode!
Foto: Jugoslovenska Kinoteka

možda niste znali

EVO KAKO JE GAGA NIKOLIĆ DOBIO ULOGU KOJA GA JE VINULA U ZVEZDE: Bio sam lukav i umeo svaku situaciju da prevedem na mirnije vode!

Kultura -

Dragan Gaga Nikolić, jedan je od najpoznatijih i najvoljenijih glumaca sa naših prostora, koji je ostavio neizbrisiv trag u domaćoj kinemtografiji. Uloge koje je imao u svojoj višedecenijskoj karijeri, pamtiće mnogi naraštaji.

Dragan Nikolić
foto: Dragana Udovičić

Nikolić je važio za predstavnika beogradskog šarma, šmekera sa karakterom gospodina, nacionalnu klasu i legendu srpskog glumišta. Stiče se utisak da i dalje tragom "šarmera za sva vremena" dišu beogradske ulice oko Kalenića, na Čuburi i Crvenom krstu, gde je odrastao i živeo, ali i prolazi i kroz kafane u centru i Nikolićevo matično pozorište Atelje 212

Neodoljivi šarmer

O Gagi Nikoliću kao da se sve znalo, pa, ipak, uvek ga iznova otkrivamo kao velikog glumca, ali još intrigantnijeg čoveka. U intervjuu koji je dao za magazin Huper glumac je govorio o svom vaspitanju, ali i neodoljivom šarmu kojim je plenio.

Dragan Nikolić
foto: Printscreen

- Nisam bio strogo vaspitavan. Nikada me niko nije terorisao i nisam dobijao batine. Bio sam lukav i umeo da svaku situaciju prevedem na neke druge, mirnije vode. Još kao mali shvatio sam da mnoge stvari mogu da se postignu šarmom! Ne tvrdim, da sam bio i ostao šarmantan. Šarm je jednostavno deo mašte, lukavosti - rekao je Nikolić u pomenutom intervjuu.

Prvu ulogu dobio je još na studijama, a kako je izgledalo snimanje, rekao je u pomenutom intervjuu.

Dragan Nikolić
foto: Pritnscreen

- Posle druge godine studija dobio sam prvi posao. Imao sam značajnu ulogu u TV drami "Dvesta hiljada za trošak". Taj ruski komad režirao je pokojni Slava Ravasi. Igrali su poznati glumci i ja student! Bilo je to vreme kada još uvek nije postojao magnetoskop i kada se snimalo uživo. Snimi se čitav čin onda se pravi pauza. Ako neko pogreši pred kraj, sve mora ponovo da se snima. Bilo je to veliko opterećenje, ali i moj prvi susret s televizijom - prisetio se glumac.

"Nisam ja slagao"

Popularni Gaga je, kao što je poznato, igrao lik šlager pevača Džimija Barke u ostvarenju poznatog režisera "Kad budem mrtav i beo". Međutim, za taj posao vezuje ga zanimljiva priča i tajna koju je prećutao Pavloviću, koji je nedavno posthumno dobio nagradu Zlatni pečat Jugoslovenske kinoteke.

Dragan Nikolić, Vlada Janković
foto: Printscreen

- Čuvena je ona anegdota kada sam prevario reditelja Žiku Pavlovića rekavši mu kako znam da pevam. Činjenica je da me je pred snimanje pitao da li znam da pevam i ja sam potvrdno odgovorio. Na snimanju se ispostavilo suprotno! Međutim, nije ni gospodin Pavlović bio toliko naivan.

Dara Čalenić, film Kad budem mrtav i beo, Dragan Nikolić
foto: Jugoslovenska Kinoteka

Da je njemu pevanje bilo toliko značajno više bi na tome insistirao. Nisam ja slagao rekavši da znam da pevam. I danas tvrdim da to umem. Verujem u to - objasnio je tada Nikolić.

(Kurir.rs)

Bonus video:

05:30

KO JE ŠMEKER SVETSKOG GLASA ZA KIM ŠIZI CELA MASA? Vozila sam Fiću, ali Gaga Nikolić je to ipak BOLJE RADIO (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track