EVO KAKVU PORUKU ŠALJETE AKO NA SVADBU DOĐETE U CRVENOJ HALJINI: Mnoge žene vole ovu boju a ne znaju koje se verovanje veže za nju
Foto: / Alamy / Alamy / Profimedia

SIMBOLIKA

EVO KAKVU PORUKU ŠALJETE AKO NA SVADBU DOĐETE U CRVENOJ HALJINI: Mnoge žene vole ovu boju a ne znaju koje se verovanje veže za nju

Žena -

Neki tvrde da crvena boja odeće na venčanju nije primerena, te da čak može da prizove lošu sreću. O toj temi razgovaralo se u potkastu "Unfiltered Bride" na TikToku. Voditeljke su pričale o bojama koje su primerene, a koje nisu, pa je Bet u jednom trenutku upitala Džordži: "Postoje li još neke boje, osim bele, koje ne bi trebalo da nosite na venčanju?"

"Da. Crvena. Pitaš se 'Zašto?', e pa crveno znači da ste spavali s mladoženjom - rekla je Džordži i odmah dodala da se tu radi o bapskim pričama, te da ona smatra kako određeni utisak ne zavisi samo od boje, već i od modela haljine.

venčanje, mladenci
foto: Profimedia

Bez obzira na to, složile su se da to nije boja za odlazak na venčanje jer je preterano provokativna.

"Crvena se može smatrati prilično seksi bojom koja privlači pažnju i daje naslutiti da je žena malo zločesta, nestašna", rekla je Bet.

Kažu da ta boja odvlači pažnju s neveste, a to nije u redu, ali može i da simbolizuje nešto loše. Takođe, neki veruju da tkanina obojena u crveno i belo predstavlja krv i zavoje. Tako se venčanje u crvenom može protumačiti kao dobrodošlica smrti u vaš brak, naglasile su.

venčanje, svadba
foto: Profimedia

Njihov potkast je postao viralan s preko milion pregleda. Mnogi su se šokirali kada su saznali za mračna praznoverja koja stoje iza boja na venčanjima.

Jedan korisnik je napisao: "Mama mi je rekla da su zabranjene boje za gosta na venčanju bela, crna, crvena i tamnoplava, barem u Velikoj Britaniji".

Neko drugi se nije složio s tim, pa je napisao: "U nekim kulturama u Americi crvena boja simbolizuje sreću, radost i veselje", prenosi The Sun.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:39

SPREMNA SAM, ŠTA JE TU JE! Reči Džejeve naslednice pred venčanje: Upoznali se u kafani, A OVO JE PRVA PESMA NA SVADBI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja