ZUBIN MEHTA STIGAO U BEOGRADSKU FILHARMONIJU: Čestitam vam rođendan, veoma sam srećan što sam ponovo ovde!
Foto: Marko Đoković/Beogradska filharmonija

PRELEPO

ZUBIN MEHTA STIGAO U BEOGRADSKU FILHARMONIJU: Čestitam vam rođendan, veoma sam srećan što sam ponovo ovde!

Kultura -

Zubin Mehta danas je održao prvu probu sa Beogradskom filharmonijom povodom nastupajućeg Gala koncerta na Kolarcu povodom stogodišnjice orkestra u utorak, 20. juna na Kolarcu koji je rasprodat za samo nekoliko dana. Ovim nastupom počinje regionalna turneja u okviru inicijative Otvoreni Balkan, pa će legendarni dirigent predvoditi Filharmoniju na koncertima u Tirani 22. juna i Skoplju 24. juna.

Zubin Mehta
foto: Marko Đoković/Beogradska filharmonija

Prilikom svakog dolaska jednog od najvećih dirigenata današnjice, u Beogradskoj filharmoniji vlada posebna atmosfera. Tako je i ovoga puta bilo veliko uzbuđenje uoči jedanaestog susreta maestra sa orkestrom, a na početku prve probe, muzičari su Mehtu pozdravili velikim aplauzom, a on im je čestitao jubilej i otpozdravio na srpskom jeziku.

Zubin Mehta
foto: Marko Đoković/Beogradska filharmonija

- Čestitam vam rođendan, veoma sam srećan što sam ponovo ovde, uživam dok vas sve gledam - reči su koje je Mehta uputio orkestru.

Na programu sva tri koncerta su Simfonija br. 7 Ludviga van Betovena i „Fantastična simfonija“ Hektora Berlioza koja je takođe bila na repertoaru prvog koncerta koji je održao sa Filharmonijom, davne 1958. godine. Nakon Gala koncerta na Kolarcu 20. juna, slede nastupi u zgradi Nacionalne opere Tirane 22. juna i u Filharmoniji Republike Severne Makedonije 24. juna.

1 / 6 Foto: Marko Đoković/Beogradska filharmonija

Kao veliki prijatelј Beogradske filharmonije, Zubin Mehta je uvek spreman da podrži orkestar sa kojim je prvi put nastupio na samom početku svoje karijere i sa kojim je u novom milenijumu intenzivirao veze. Maestro sa Beogradskom filharmonijom neguje posebne odnose i stalno se vraća u Beograd, gradeći prijatelјstvo koje odavno prevazilazi okvire muzike i umetnosti.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:45

KONCERT UMESTO KOMEMORACIJE: Beogradska filharmonija ispratila Ivana Tasovca na večni počinak muzikom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track