PUNE TRI GODINE POMERAMO GRANICE: Uoči 28. juna, kad je Kurir televizija počela da emituje program, urednici govore o rezultatima
Foto: Damir Dervišagić, Zorana Jevtić, Kurir

TV EKRAn

PUNE TRI GODINE POMERAMO GRANICE: Uoči 28. juna, kad je Kurir televizija počela da emituje program, urednici govore o rezultatima

Kultura -

Kurir televizija počela je da emituje svoj program 28. juna 2020. godine u 16 časova emisijom Puls Srbije. Za samo tri godine uspela je da se pozicionira kao najgledanija kolažna kablovska televizija u mrežama u kojima je dostupna. Ima najveći udeo u gledanosti i doseg koji premašuje 600.000 gledalaca na dnevnom nivou, a beleži i najveći rast udela gledanosti (share) od svih kablovskih kanala.

Ovaj uspeh rezultat je snage brenda Kurir, čiji tim svakog radnog dana proizvede više od devet sati originalnog programa, sa odličnim informativnim i mnogo zabavnog i porodičnog sadržaja, kao i omiljenim serijskim i filmskim ostvarenjima.

kurir
foto: Kurir

Kurir televizija od prvog dana svoj sadržaj kroji prema potrebama i željama gledalaca, nastojeći da ide u korak sa svetskim trendovima. Karakteriše je veliki broj originalnih TV formata, pa se u informativnom segmentu izdvajaju Brze vesti, Popodnevni, Centralni i Večernji dnevnik, jutarnji program Redakcija, Usijanje, Crna hronika i Crveni karton, a u zabavnom: Puls Srbije, kulinarsko takmičenje Majke i snajke, Rašina kuhinja, dIvan show, Pusti brigu, Sceniranje, Realna priča, Kojekude po Srbiji i kviz Mozaik.

U emisijama i programu Kurir televizije pojavljivala su se najpoznatija imena iz javnog života Srbije.

- Navikli smo gledaoce da uvek među prvima imaju informacije s najvažnijih događaja i od relevantnih sagovornika. Za nas ne postoje tabu teme, postavljamo pitanja i tragamo za odgovorima. Veličina i snaga našeg medijskog sistema omogućava nam da publici ponudimo brze informacije s lica mesta, teme koje ih zanimaju i raznovrstan sadržaj - saglasan je urednički trojac.

Zoran Mihajlović

Zoran Mihajlović
foto: Nenad Kostić

Urednik informativne redakcije na Kurir televiziji Zoran Mihajlović na ovoj poziciji je od početka.

- U moru kablovskih televizija, verujem da nije nimalo jednostavno zapamtiti sve termine i pozicije kanala na daljinskom upravljaču. Ipak, nesporno je da gledanost naših informativnih emisija beleži konstantan rast, a to je zasluga dobro uigranog tima. Moj cilj je od prvog dana bio da o svemu i uvek informišemo objektivno, a ne navijački. Verujem da u tome uspevamo i gledaoci su to prepoznali. Negujemo formu konciznih i jasnih vesti. U Brzim vestima i u dnevnicima informacije su kratke, razumljive i pročišćene od nepotrebnih informacija i komentara. Ustanovili smo pravilo da je 30 sekundi dovoljno za svaku vest. Takođe vodimo računa da, u poplavi "kopi-pejst" novinarstva, naši urednici ne prepisuju vesti, već da im daju lični pečat - kaže Zoran i otkriva ima li prostora za razvoj i koja je budućnost televizije kao medija.

- Uvek ima prostora za razvoj. Moja misija je vraćanje poverenja u medije i rad s mladim, talentovanim ljudima. Često im kažem da će jednog dana oni sedeti na mom mestu i da je potrebno da neprestano rade na sebi i stiču nova znanja koje će moći da prenesu drugima. A kad govorimo o budućnosti televizije kao medija, ona je svetla, jer su ti "neki novi klinci" upravo ta budućnost u koju verujem.

Snežana Petrović

Snežana Petrović
foto: Nenad Kostić

Već godinu i po dana na čelu redakcije jutarnjeg programa Redakcija je Snežana Petrović, koja je petkom i njen domaćin.

- Postali smo uigrani tim u kom vlada dobra atmosfera, što je uz dobru komunikaciju neophodan preduslov i za pravi rezultat. Ciljevi i kriterijumi koje postavljam možda jesu visoki, ali trudim se da kroz naše radionice i sastanke inspirišem i motivišem urednike i novinare da dosegnu te visine i da zajedničkim snagama postignemo uspeh. Vrlo sam ponosna na svoj tim. Za godinu i po dana postigli smo toliko da se naše teme iz dana u dan "kopiraju" u medijima s nacionalnom frekvencijom, o nama se priča kao o dobrom jutarnjem programu, da smo autentični, kulturni, vrlo uticajni i, neskromno ću reći, jedinstveni po pristupu temama i gostima. Gledanost raste iz dana u dan, a glas Redakcije sve dalje se čuje - kaže Snežana, kojoj je godišnjica televizije prilika da napravi analizu i presek šta se postiglo, i koji su naredni potezi:

- Jutarnji program je jedan od najzahtevnijih i najtežih TV formata, ali i s najjačom konkurencijom, pa moramo konstantno da tragamo za novim idejama. Ako ne osluškujete puls publike i ne pomerate granice, utopite se u prosek pa gubite i pažnju kao najvažniji resurs danas. Mi to sigurno nećemo dozvoliti i zato od naredne sezone naš jutarnji program vidim kao još uticajniji, uz nove segmente, još jaču energiju, osvežen tim. Uz bezrezervnu podršku menadžmenta i naše kompanije, naše vreme tek dolazi.

Goran Jovanović

Goran Jovanović
foto: Nenad Kostić

Odnedavno je na čelu zabavne redakcije Kurir televizije dugogodišnji novinar i urednik Goran Jovanović.

- Odgovornost je velika jer dolazim na čelo tima koji je u prethodnom periodu ostvario izuzetne uspehe, pomirivši kvalitet s gledanošću. Sada je na meni i mojim saradnicima zadatak da taj trend i nastavimo, ali i poboljšamo neke segmente u kojima ima mesta napretku. Znam da neće biti lako, ali posle svih ovih godina karijere mislim da sam na to spreman. Moram da naglasim da sam u kompaniji dočekan s bezrezervnom podrškom na svim nivoima, tako da mi to predstavlja dodatni podstrek - kaže Goran i otkriva deo svojih planova na novoj poziciji:

- Moje ambicije su uvek velike, a kad uz sebe imam sistem kakav je "Adrija medija", koji je uvek bio lider na tržištu i spreman je da ulaže u ljude i ideje, onda se one još i dodatno uvećavaju. Kurir je oduvek bio poznat po ekskluzivnosti i kvalitetu u sektoru zabave, kako u printu tako i na digitalnim platformama, a moj cilj je da i televizija u vremenu koje je pred nama postane prepoznatljiva po najboljem zabavnom programu u regionu. Sezona 2023/2024. na Kurir televiziji biće bogata novim ekskluzivnim originalnim zabavnim formatima, kojima želimo da postavimo nove standarde na ovim prostorima. Verujem da ćemo zadržati stare i privući mnoge nove gledaoce. Svi smo izuzetno uzbuđeni i nestrpljivi da sa svime što pripremamo izađemo pred auditorijum.

Sva lica Kurir televizije

Olja Lazarević, vladimir karalejic
foto: nemad kostic

Olja Lazarević, voditeljka jutarnjeg programa "Redakcija", na televiziji je od njenog osnivanja, a domaćin ove emisije je od njenog prvog dana emitovanja 13. septembra 2021. godine.

Silvija Slamnig, voditeljka i urednica emisije "Usijanje", stala je pred kamere Kurir televizije u jesen 2020. godine, nakon dugogodišnjeg rada u političkoj rubrici štampanog izdanja Kurir. Te jeseni je, uz koleginicu, vodila specijalnu emisiju o američkim izborima, pa ju je živi program s više od 20 gostiju preporučio da na televiziji i ostane.

Silvija Slamnig, Jelena Pejović
foto: Zorana Jevtić

Jelena Pejović, voditeljka i urednica emisija "Usijanje" i "Crna hronika", počela je rad na Kurir televiziji u zabavnoj redakciji. Završila je Rudarsko-geološki fakultet sa ambicijom da radni vek ne provede u kancelariji za kompjuterom, već na terenu, pa kaže da nije nemoguće da jednog dana krene na neku platformu.

Slaviša Veselinović
foto: Nataša Milenković

Slaviša Veselinović je na Kurir televiziji od njenog osnivanja. Urednik je i voditelj sportskog dela informativnog programa.

Bojana Drašković voditeljka je dnevnika. Karijeru je počela na RTS, potom bila na Edu TV, odakle je 2019. došla na Kurir televiziju.

Bojana Drašković, Marija Vasiljević
foto: Zorana Jevtić

Marija Vasiljević, voditeljka dnevnika, na Kurir televiziji je od njenog osnivanja, a trenutno je na trudničkom odsustvu.

Nataša Đuričić, Emilija Milovanović
foto: Zorana Jevtić

Nataša Đuričić, voditeljka "Brzih vesti", timu Kurir televizije pridružila se 2021. godine, a svoju prepoznatljivost kod gledalaca stekla je prethodnim radom na nekoliko televizija.

Kurir Televizija
foto: Kurir Televizija

Aleksandra Arsović je urednica i voditeljka vesti, a na Kurir televiziji je od decembra 2020. godine.

Dejan Drakulić
foto: Nenad Kostić

Dejan Drakulić, urednik i voditelj vesti, na Kurir televiziji je od maja 2021. godine.

Ana Mićović se nedavno pridružila informativnoj redakciji kao urednica i voditeljka vesti.

Nikola Topalović novo je lice Kurir televizije i radnim danima voditelj je dnevnika.

Vanja Camović
foto: Zorana Jevtić

Vanja Camović, voditeljka emisije "Sceniranje", koja se emituje nedeljom od 20 časova, u razgovoru s poznatim ličnostima donosi ekskluzivne intrigantne detalje iz njihovih biografija, sakrivene istine i različite životne situacije. Odnedavno uređuje i emisiju "Stars".

Ljiljana Stanišić
foto: Zorana Jevtić

Ljiljana Stanišić kao dugogodišnja novinarka Kurira počela je da vodi emisiju "Sceniranje" pre godinu i po dana, a od ovog proleća domaćin je i nedeljnog popodneva "Pusti brigu".

Jelena Kovačević
foto: Nenad Kostić

Jelena Kovačević karijeru na Kurir televiziji počela je kao voditeljka vremenske prognoze u okviru jutarnjeg programa, a sada vodi emisiju "Stars".

Milica Marković
foto: Kurir

Milica Marković, voditeljka emisije "Puls Srbije", s kolegom Milošem Anđelkovićem radnim danima od 11 časova gledaocima poželi dobar dan uz obilje raznoraznih tema.

Miloš Anđelković
foto: Kurir

Miloš Anđelković, voditelj i urednik emisije "Puls Srbije", na ovoj poziciji je od osnivanja televizije, pa gledaoce svakodnevno vodi kroz važne životne, političke i društvene teme.

Anastasija Čanović
foto: Kurir

Anastasija Čanović, voditeljka emisije "Puls Srbije", s kolegom Milošem Anđelkovićem radnim danima od 11 časova gledaocima predstavlja novosti iz raznih oblasti.

Ivan Gajić
foto: Kurir Televizija

Ivan Gajić voditelj je jednog segmenta emisije "Puls Srbije", a odnedavno i domaćin šou-programa "dIvan šou".

Vukašin Grozdanić
foto: Nenad Kostić

Vukašin Grozdanić je od prošle sezone novo lice zabavnog programa sa svojom putopisnom emisijom "Kojekude po Srbiji".

Isidora Lukić
foto: Marko Todorović

Isidora Lukić, autorka i voditeljka emisije "Realna priča", timu Kurir televizije pridružila se 2021. godine.

Svetislav Basara
foto: Kurir

Svetislav Basara, književnik i kolumnista Kurira, subotom od 20 časova vodi emisiju "Crveni karton", u kojoj vodi otvoren razgovor o neuralgičnim temama s ljudima koji su uticali na političke i kulturne događaje u prethodne tri decenije, kao i razgovore s intelektualcima u kojima će se uzroci posrtanja potražiti u daljoj prošlosti.

Nina Vojinović, je voditeljka tv prognoze i najnovije pojačanje Kurir televizije.

(Kurir.rs / Jasmina Antonijević Milošević)

Bonus video:

03:43

RAT U UKRAJINI - SUKOB OPONENATA U STUDIJU KURIR TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track