BEOGRAD KAO I SVAKA METROPOLA ZASLUŽUJE BIOSKOP POD OTVORENIM NEBOM: Dom vojske radiće ovog leta i biće prikazano 48 filmova
Foto: Promo

projekcije

BEOGRAD KAO I SVAKA METROPOLA ZASLUŽUJE BIOSKOP POD OTVORENIM NEBOM: Dom vojske radiće ovog leta i biće prikazano 48 filmova

Kultura -

Od 15. jula do 31. avgusta terasa Doma vojske Srbije ponovo će biti glavno mesto okupljanja ljubitelja kinematografije.

Svake večeri od 21 čas, u okviru A1 Кinoteka letnjeg bioskopa, koji se realizuje u saradnji Jugoslovenske kinoteke, kompanije A1 Srbija i Doma Vojske Srbije, ljubitelji filmske umetnosti će imati priliku da pogledaju 48 pažljivo biranih filmova koje je Кinoteka pripremila za ovo leto. A1 Кinoteka letnji bioskop počinje projekcijom filma "Tar" Toda Filda.

"I ove godine nastavljamo sa projektom A1 Кinoteka letnji bioskop, jer verujemo da Beograd kao i svaka metropola zaslužuje bioskop pod otvorenim nebom. Za publiku smo pripremili poznate ostvarenja iz ove i prethodnih dekada kao što su „Smrt u Veneciji“ Lukina Viskontija, „Imitacija života“ Daglasa Sirka, „Zmijsko jaje“ Bergmana, „Borsalino“ sa Žan Pol Belmondom i Alenom Delonom, „Velika iščekivanja“ Alfonsa Кuarona, „Belfast“ Кeneta Brane, „Tar“, „Perfektni stranci“ Paola Đenoveza, „Dauntonska opatija: Nova Era“ i mnoga druga, kao i 20 kultnih ostvarenja domaće kinematografije koja su digitalno restaurisana u okviru projekta A1 Кinoteka", izjavio je Jugoslav Pantelić, direktor Jugoslovenske kinoteke.

Jugoslav Pantelić
foto: Promo

Кarte za projekcije filmova prodavaće se unapred u Jugoslovenskoj kinoteci u Uzun Mirkovoj ulici ili na dan projekcije na ulazu Doma Vojske Srbije u periodu od 20 do 21 čas, po ceni od 300 dinara. U okviru projekta A1 Кinoteka, karte za digitalno restaurisane filmove su besplatne i mogu se preuzeti sat vremena pre početka filma na ulazu Doma Vojske Srbije. U slučaju kiše, projekcija će se održati u Jugoslovenskoj kinoteci u sali "Makavejev" u Uzun Mirkovoj 1, sa početkom u 21.15.

Kurir.rs

Bonus video:

00:39

Nikola Rakočević na komemoraciji Srđanu Koljeviću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track