DRAMA SRPSKE BALERINE U GRČKOJ! Policija im oduzela dokumenta, nisu mogli da se maknu bez njih i napuste zemlju
Foto: Printskrin Jutjub

da li je moguće

DRAMA SRPSKE BALERINE U GRČKOJ! Policija im oduzela dokumenta, nisu mogli da se maknu bez njih i napuste zemlju

Kultura -

Policija je sa Drininog auta skinula tablice, za koje im je rečeno da će bito vraćene za 20 dana, zbog čega balerina sa porodicom nije mogla da napusti Grčku.

Balerina Drina Pešić otkrila je kakvu su neprijatnost ona i njena porodica doživeli tokom letovanja u Grčkoj.

Drina Pešić
foto: Privatna Arhiva

Naime, oni su napravili prekršaj, pogrešno su skrenuli, zbog čega im je policija skinula tablice i vozaču oduzela vozačku dozvolu, a morali su da plate i basnoslovno veliku kaznu.

- Pazite kako se ponašate u saobraćaju u Grčkoj. Kazne su visoke, ali to nije sve. Kada platite kaznu, tablice koje se na licu meste skidaju i saobraćajna zadržavaju se 20 dana. Mi smo pogrešno skrenuli i napravili smo prekršaj, zatim su nas zaustavili i uzeli tablice i dokumenta. Dobili smo kaznu od 400 evra, koju ukoliko platite za par dana bude 200 evra. Sutradan smo otišli u policiju i platili kaznu, ali tu nije kraj. Tablice i dokumenta vraćaju se za 20 dana. Rekli su nam da se vratimo nazad u naš smeštaj, ali bez kola jer su nam skinuli tablice i rekli su nam da dođemo za 20 dana ponovo da ih podignemo. Mi smo rekli da nećemo toliko biti u Grčkoj, međutim njihov odgovor je bio da se vratimo svojoj kući drugim prevozom, a da platimo šleper za kola, kao i da će nam tablice i dokumenta poslati na kućnu adresu. Na kraju smo našli vezu. Čovek iz hotela u kojem smo odseli povezao nas je sa načelnikom te stanice i ubrzo su nam vraćene tablice i dokumenta. Vodite računa ukoliko letujete u Grčkoj jer su jako rigorozni - rekla je Drina za Informer.

Drina Pesic, Damir Dervisagic

Podsetimo, Drina je članica Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu od 1992. godine. Ona je diplomirala u Baletskoj školi "Luj Davičo", a pored toga je završila i pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

(Kurir.rs/Informer)

Bonus video:

03:14

BALET JE JAKO VAŽAN ZA RAZVOJ DEVOJČICA! Balerina otkrila sa kojim fizičkim problemima se suočavaju i pokazala kako ih rešiti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track