VOLJENA RISKA JE OVAKO IZGLEDALA U MLADOSTI: Naša Radmila Savićević je mogla da izađe na crtu bilo kojoj HOLIVUDSKOJ glumici FOTO
Foto: Printscreen

glamurozna

VOLJENA RISKA JE OVAKO IZGLEDALA U MLADOSTI: Naša Radmila Savićević je mogla da izađe na crtu bilo kojoj HOLIVUDSKOJ glumici FOTO

Kultura -

Slavnu glumicu uglavnom pamtimo po ulogama baka, pa mlađa publika uglavnom ne zna kako je ona izgledala na samom početku karijere

Glumica Radmila Savićević ostvarila je veliki broj uspešnih uloga u filmovima, serijama i, posebno, pozorištu i važi za jednu od najvećih legendi srpskog i jugoslovenskog glumišta.

Međutim, većem delu publike, posebno onom mlađem, ime čuvene glumice je asocijacija na lik Ristane Riske Golubović u seriji "Srećni ljudi", koja je reprizirana mnogo puta i kojom je ona kupila srca gledalaca za sva vremena.

Često citirana, Riska nas je šarmirala svojim opaskama i osmehom, a to je samo jedna u nizu simpatičnih baki koje uvek "isteraju svoje" koje je odigrala Radmila Savićević. Jednako harizmatična bila je u serijama "Porodično blago" i "Bolji život", kao i u brojnim TV filmovima u kojima smo je gledali devedesetih.

srećni ljudi, serija
foto: Kurir TV

Međutim, pre nego što je počela da igra žene u godinama, Radmila Savićević bila je jedna od najlepših žena domaće glume.

Na društvenim mrežama pronašli smo jednu fotografiju slavne Kruševljanke iz dana kada je bila ambiciozna i mlada pozorišna glumica. U pitanju je portret za koji je pozirala dok je igrala u predstavi "Porodica Blo" iz 1952.godine, kada je imala 26 godina.

Odevena i našminkana u duhu tog vremena, u pozi u kakvoj smo uglavnom viđali svetske zvezde, Radmila je izgledala poput svojih slavnih koleginica iz Holivuda.

Čuvena glumica je, inače, najpre bila članica Kruševačkog pozorišta, potom je izvesno vreme radila u Niškom narodnom pozorištu, a u istoriji je ostalo zapisano da je odbila ponudu Meše Selimovića, slavnog pisca i tadašnjeg direktora Sarajevskog narodnog pozorišta, da se angažuje i s te strane Drine.

Ipak, sredinom dvadesetog veka prešla je u Beograd, gde je postala prvakinja Beogradskog dramskog pozorišta, a zatim je krenula da niže uloge koje su je proslavile...

(Kurir.rs/NajŽena)

Bonus video:

00:36

GLUMICA LJILJANA STJEPANOVIĆ OTVORILA DUŠU O zdravstvenoj krizi i događajima koji su joj obeležili život

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track