VOLIM DA UČIM NA SVOJIM GREŠKAMA: Nina Janković prvi put na Sarajevo film festivalu u trci za važno priznanje a ŽELI DA UPOZNA NJU
Foto: Vladimir Nićiforović

ISKRENA

VOLIM DA UČIM NA SVOJIM GREŠKAMA: Nina Janković prvi put na Sarajevo film festivalu u trci za važno priznanje a ŽELI DA UPOZNA NJU

Kultura -

Glumica Nina Janković samo je jedna od zvezda koje su ove godine prošetale crvenim tepihom na 29. Sarajevo film festivalu (SFF). Stranice njene karijere poslednjih godina ispisali su brojni likovi koji su ostavili značajan pečat domaćoj kinematografiji, a među kojima su oni u serijama "Vojna akademija", "Kalkanski krugovi", "Ubice mog oca"... Mnogo ih je bilo otkako se pre trinaest godina televizijskoj publici predstavila u serijalu "Montevideo, bog te video".

Nina Janković
foto: Nena Ilić

Ipak, u grad na Miljacki stigla je sa ekipom serije "Mama i tata se igraju rata", koja je nominovana za Srce Sarajeva u nekoliko kategorija. Nina je, takođe, i u trci za najbolju komičarku s Goricom Popović i Aidom Bukvom.

- Iako ne gajim očekivanja u vezi sa pobedom, za mene je izuzetna čast što sam nominovana za Srce Sarajeva za najbolju ulogu u komediji. Samo to priznanje već mi pričinjava veliko zadovoljstvo i ponosna sam što sam deo ovako značajnog događaja - priznaje glumica i nastavlja:

Mama i tata se igraju rata
foto: Promo RTS

- Prvi put sam na Sarajevo film festivalu. Moram da priznam da sam veoma uzbuđena i da imam pozitivnu tremu. Ovo je događaj koji slavi filmsku kreativnost i raznolikost. SFF je izuzetno cenjen događaj u filmskoj industriji, koji okuplja talentovane filmske stvaraoce iz različitih delova sveta - istakla je dalje Nina u razgovoru za Kurir pošto smo se sreli na festivalu, čiji je ekskluzivni sponzor UNIQA osiguranje, ali i zvanično osiguranje festivala.

Za ulogu Jadranke ova glumica već je nagrađena na Filmskim susretima u Nišu, ali ni nakon dve sezone druženja s novim likom nikada nije zadovoljna svojim radom.

Mama i tata se igraju rata, Gordan Kičić, Nina Janković
foto: Damir Dervišagić

- Znam da uvek može bolje i volim da učim na svojim greškama. Jadranka mi je izuzetno ušla pod kožu i sad već mislim da njom dobro vladam, ali naravno da postoje finese na kojima moram još da radim - iskrena je Nina.

Za svog partnera, scenaristu i reditelja serije Gordana Kičića ima samo reči hvale.

- Saradnja sa Kiletom je zaista predivna, on je divan i kao reditelj i kao partner. Uživam da radim sa njim i zajedno smo formirali izvanredan tim - objašnjava Nina tajnu uspeha ove priče, koja se emituje na RTS, ali ostaje zagonetna po pitanju trećeg dela.

Nina Janković
foto: Miša Obradović

Za razliku od Kičića i kolege Igora Đorđevića, koji su svoju kreativnost ispoljili i kao kreatori serija, Nina priznaje da ne razmišlja da krene njihovim stopama. Za to ima kratko objašnjenje.

- Nemam dara za pisanje (smeh).

Na Sarajevo film festivalu redovni gost je Bono Voks, ali Nina bi volela da upozna i sretne jednu drugu svetsku facu, kojoj bi tražila autogram i sefli.

- Želela bih da upoznam Meril Strip - iskrena je glumica, koja je i sama ovoga puta rado pozirala sa poštovaocima svog dela.

Sarajevo film festival
Sarajevo film festivalfoto: Privatna Arhiva

Za kraj našeg susreta u Sarajevu prisetila se jedne anegdote sa snimanja serije "Mama i tata se igraju rata".

- Amila Terzimehić tumači lik moje šefice. Naš dve se ne podnosimo u seriji, ali privatno smo se veoma zavolele. Bilo nam je teško kad ona treba da igra tu zlobnicu i da viče na mene. Nekoliko puta smo se nasmejale radeći te scene, pa smo morali da ih ponavljamo. Naša ljubav i prijateljstvo ipak su mnogo snažniji od mržnje te dve žene ispred kamere - zaključuje Nina.

(Kurir.rs/Ljubomir Radnov)

Bonus video:

09:06

20201206 SCENIRANJE - Nina Jaković 3 DEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track