OVO JE PRIČA O AUTENTIČNIM SUDBINAMA OBIČNIH LJUDI! Na Superstar kanal stiže serija koja je okupila neke od najboljih glumaca
Foto: Promo

Napeti triler stiže na male ekrane

OVO JE PRIČA O AUTENTIČNIM SUDBINAMA OBIČNIH LJUDI! Na Superstar kanal stiže serija koja je okupila neke od najboljih glumaca

Kultura -

Na male ekrane Superstar kanala do kraja godina stiže serija "Poseta". Neobično je da je njen kreator pozorišni reditelj Veljko Mićunović, koji uz Uroša Tomića i Minu Đukić potpisuje i režiju. Scenaristi su Vlada Simić i Mina Đukić, producent uz kreatora Aleksandar Protić, a direktori fotografije Dušan Grubin i Miloš Jaćimović.

serija Poseta
foto: Promo

Iako je na prvi pogled priča smeštena u klasičan kriminalističko-istražni okvir, serija govori o autentičnim ljudskim sudbinama, uglavnom običnih ljudi, bliskih publici, što kod gledalaca izaziva potencijal za identifikaciju. Čine je četiri priče: "Reka", "Plen", "Požar" i "Beton", i svaka je sastavljena od po četiri epizode zasnovane na stvarnim događajima.

"Poseta" je s pravom jedna od najočekivanijih serija u regionu, jer okupila je neke od najboljih glumaca sa ovog prostora. U podeli su Nikola Ristanovski, Ksenija Marinković, Boris Isaković, Izudin Bajrović, Matija Vastl, Kamka Točinovska, Luka Grbić, Miloš Timotijević, Radoslav Rale Milenković, Krešimir Mikić, Ozren Grabarić, Snežana Bogdanović, Uliks Fehmiu, Gordana Boban, Dragan Despot, Leon Lučev, Nataša Šolak, Vahid Džanković, Nikola Rakočević, Ljubomir Bandović, Mirko Vlahović...

serija Poseta
foto: Promo

- Sam format serije mi je zanimljiv. Sastoji se od 16 epizoda, u kojima su prikazane četiri priče. Okupili su se glumci iz čitave regije. Lik koji sam dobio je vrlo zanimljiv, jedan specijalni tužilac koji je pred penzijom. Vrlo sam ponosan što sam deo ekipe - otkrio je Izudin Bajrović.

Iza serije "Poseta" kao producenti stoje Mir medija i Telekom Srbija, a jednu od uloga ima i Snežana Bogdanović. Ona igra majku slavnog fudbalera koja se bori za svoje dete.

serija Poseta, Luka Grbić
foto: Ustupljene fotografije

- Serija ne spada u mase trilera koji se prikazuju na televiziji. Neobična je zato što je rađena i smišljena drugačije. Veljko je pozorišni reditelj i ovo je njegov prvi izlet s kamerom. Ceo proces, priprema i proba su bili bliži teatru, a opet s filmskim jezikom - istakla je glumica.

(Kurir.rs / Ljubomir Radanov)

Bonus video:

01:32:49

20210411-SCENIRANJE-MILOS TIMOTIJEVIC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track