"KONAČNO IGRAM U FILMU BEZ NASILJA I KRVI" Glumac večeri u Nišu Aleksandar Stojković Piksi, a poznata koleginica mu glumi majku
Foto: Jelena Simonović RTV Pink

filmski susreti

"KONAČNO IGRAM U FILMU BEZ NASILJA I KRVI" Glumac večeri u Nišu Aleksandar Stojković Piksi, a poznata koleginica mu glumi majku

Kultura -

Banjalučki umetnik Aleksandar Stojković Piksi najbolji je glumac treće večeri Filmskih susreta u Nišu. On je nagrađen od publike za ulogu majstora Raše u filmu "Svilen konac" reditelja Damira Romanova. Junaka ove priče igra mladi Andrej Nježić, koji živi na selu i mašta da postane veliki violinista.

Aleksandar Stojković Piksi
foto: Jelena Simonović RTV Pink

- Kako starim sve me više privlači ta zemlja. Raša ne želi da se to imanje proda, već da njegov jedinac Miša nastavi tu da živi. Moj junak ne razume svog sina. U filmu "Svilen konac" nema nasilja i krvi. Damira poznajem iz drugih serija i lako smo se dogovorili. Prelomni trenutak u filmu bio je razgovor s majkom, koju igra Olga Odanović - rekao je glumac.

Aleksandar Stojković Piksi
foto: Marko Smiljković

O Olgi kao partnerki ima samo reči hvale:

- Ljudi su i mene navikli da gledaju kroz komediju. Uvek očekuju nešto smešno, što je slučaj sa Olgom Odanović. S njoj je lako raditi. Reditelj traži da bude što prirodnije i da izgovorimo svoje replike.

Olga Odanović
foto: Promo/Printscreen

Aleksandar Stojković igrao je u filmovima "Sveti Georgije ubiva aždahu" i "Neprijatelj", a publika ga poznaje iz serije "Senke nad Balkanom".

- Publika u Nišu voli glumce. Dolazim ovde već četiri godine. Imam osećaj da smo mi glumci centar sveta. Publika s mnogo radosti gleda filmove - zaključio je Stojković i najavio novu saradnju s Radošem Bajićem.

Aleksandar Stojković Piksi
foto: Marko Smiljković

Film "Svilen konac" uradio je Kontrast studio za platformu "Apolon" uz podršku Telekoma Srbija.

Kurir.rs/ M. Smiljković

Bonus video:

01:08

Producent i glumac Nedeljko Bajić o tome kako je dobio ime, slučajni susret u Sarajevu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track