PREDSTAVA WAKATT ZATVARA OVOGODIŠNJI BITEF: Publici u Beogradu predstaviće se uživo na sceni deset plesača
Foto: Sophie Garcia

ne propustite

PREDSTAVA WAKATT ZATVARA OVOGODIŠNJI BITEF: Publici u Beogradu predstaviće se uživo na sceni deset plesača

Kultura -

Predstava "Wakatt" Serža Emea Kulibalija zatvoriće 10. oktobra ovogodišnji Bitef. Ulaznice za ovogodišnji festival puštene su u prodaju.

Nastala u produkciji Plesnog pozorišta Faso iz Belgije, ova predstava dovodi u pitanje ideju drugosti i straha od drugog, kritikujući tako kolonijalne prakse kroz jedinstveni plesni jezik.

Autor predstave Serž Eme Kulibali, koreograf poreklom iz Burkine Faso, nudi sliku sveta kojim vladaju paranoja, neprihvatanje i besmislena agresija nad svim što nam nije poznato.

predstava Wakatt, Bitef
foto: Sophie Garcia

Publici u Beogradu predstaviće se deset plesača u čije je izvođenje utkana mešavina straha i besa, dok ih prati muzika koja će se takođe izvoditi uživo na sceni. U vreme ratova, bujanja nacionalizama i sve većeg međusobnog udaljavanja ljudi, „Wakatt“ podstiče otpor ovakvim tendencijama istovremeno otvarajući prostor za promišljanje zajedničke i pravednije budućnosti.

predstava Wakatt, Bitef
foto: Sophie Garcia

- "Wakatt" je predstava koja se munjevito kreće u prostoru između nade i straha, revolta i potištenosti, ekstaze i ludila - piše Mikael Belon u kritici predstave koju je objavio za belgijski javni servis Bri (Bruzz).

Đia Kurles u svom prikazu za Njujork tajms navodi kako "Wakatt" nije samo ples već i vid postojanja. Ova predstava zatvoriće ovogodišnji Bitef 10. oktobra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, sa početkom u 20 časova. Prodaja ulaznica u toku

predstava Wakatt, Bitef
foto: Sophie Garcia

Ulaznice za 57. Bitef zvanično su puštene u prodaju 30. avgusta u 19 časova na Bitef & Kišobran After Work Matinee-u koji je održan u Beogradu. U opuštenoj atmosferi Sprat bara u Cetinjskoj ulici okupila se brojna publika festivala, Bitefovi dugogodišnji prijatelji, predstavnici medija, kao i ljubitelji dobre muzike koju je birao kolektiv Kišobran. (Kurir.rs)

Bonus video:

01:26

SLAVEN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track