TRENUTAK KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: Paparaci hteli da slikaju mrtvu princezu Dajanu, a onda je usledila JEZIVA SCENA (FOTO)
Foto: Profimedia

SABLASNO

TRENUTAK KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: Paparaci hteli da slikaju mrtvu princezu Dajanu, a onda je usledila JEZIVA SCENA (FOTO)

Pop kultura -

Princeza Dajana mrtva je 26 godina, no njen status jedne od najpopularnijih figura britanske kraljevske porodice nimalo nije poljuljan s godinama. Britanski mediji i danas gotovo svakodnevno objavljuju priče o Dajani, a godišnjica njene tragične pogibije i dalje je upisana u kolektivnu svest.

Princeza Dajana
foto: Profimedia

Ni interes javnosti za život pokojne princeze ne jenjava, a među poslednjim stvarima koje su potresle obožavatelje je fotografija koja otkriva kako bi Dajana danas izgledala da se nije dogodio taj kobni 31. avgust 1997.

Princeza Dajana
foto: Profimedia

Princeza je stradala sa svojim partnerom Dodijem Al Fajedom u Parizu, dok je njihov vozač pokušavao pobeći od paparaca koji su je progonili čitavo leto. U to je vreme bila najpopularnija žena sveta, a za njene fotografije nudili su se milioni. To objašnjava zašto je paparaci nisu pustili na miru ni kad je teško povređena ležala u olupini automobila u pariškom tunelu, ali prema tvrdnjama njenog vozača Kolina Tebuta, čak ni kad je mrtva ležala u bolnici.

Princeza Dajana
foto: Profimedia

Tebut je tek pre 6 godina prvi put progovorio o traumatičnim događajima u Parizu. Rekao je da mu je žao što on nije bio njen vozač te večeri te dodao da je stigao u francusku prestonicu čim je čuo šta se dogodilo.

'Telo je bilo smešteno u jednoj od bolničkih soba koja nije imala zavese, a ja sam primetio fotografe kako se penju na susedni krov i balkone bolnice. Bilo je jako vruće u Parizu. Navukao sam ćebe na prozore da sprečim fotografisanje njenog tela, a zbog vrućine smo uključili nekoliko ventilatora. Pogledao sam u princezu, a njena kosa i trepavice su se pomakli. Nikada neću zaboraviti tu scenu', rekao je.

(Kurir.rs/Story.hr)

Bonus video:

00:06

Udes na Milošu Velikom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track