"PAKLENA POMORANDŽA" NAJBOLJA PREDSTAVA NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU U SARAJEVU: Mladi iz Kruševca osvojili žiri i publiku!
Foto: KCK i Kulturociklin

svaka čast!

"PAKLENA POMORANDŽA" NAJBOLJA PREDSTAVA NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU U SARAJEVU: Mladi iz Kruševca osvojili žiri i publiku!

Kultura -

U Sarajevu je završen 11. Juventafest, internacionalni festival srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva koji organizuje Udruženje "Medija-art".

Predstava "Paklena pomorandža", nastala u produkciji neformalne grupe "Kulturociklin" i Kulturnog centra Kruševac, dobitnik je Grand Prija za najbolju predstavu na 11. Internacionalnom festivalu srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva, Juventafest, Sarajevo 2023.

Juventafest, Paklena Pomorandža
foto: KCK i Kulturociklin/Marko Miletić

Tekst i režiju potpisuje Sandra Maksimović, saopoštio je danas Kulturni centar iz Kruševca. Po tradiciji, završnoj večeri prethodio je defile učesnika od Ajfelovog mosta do Pozorišta mladih u kome je prvo organizovano predstavljanje radionica sa ovogodišnjeg Festivala, a potom i proglašenje pobednika i svečana dodela nagrada.

Učesnici su se predstavili kroz: muzički teatar, radionice plesa, karakterne maske i animaciju predmeta - lutkarstvo uz pomoć radioničara: Irme Mulić, muzičke umetnice i glumaca: Edisa Bilića, Irme Alimanović i Stipeta Gugića.

Žiri u sastavu: Gordana Boban, glumica i predsednik žirija i članovi: Milica Kralj, reditelj i Sandro Drinovac, grafički dizajn i profesor, doneli su jednoglasne odluke. Specijalna nagrada pripala je srednjoškolcima iz Budimpešte, Mađarska, za plesnu predstavu koja je bazirana na biblijskim pričama "The fallibility man".

Juventafest, Paklena Pomorandža
foto: KCK i Kulturociklin

Festival je, nakon svečane dodele nagrada, zatvorila glumica Jasna Diklić, direktor Festivala, poručivši, između ostalog, učesnicima, mladim umetnicima , da veruju u svoje snove.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Bonus video:

01:07

GLUMAC PREŠAO 600 KILOMETARA PEŠICE DA BI POMOGAO DECI SA AUTIZMOM: Nisam ni slutio kakvo ću iskustvo doživeti na tom putu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track