VLASTI VELISAVLJEVIĆU U ČAST VRAĆA SE "NANA": Počinje nova sezona u "Madlenijanumu, a publiku čeka 5 premijera
Foto: Damir Dervišagić

lep gest

VLASTI VELISAVLJEVIĆU U ČAST VRAĆA SE "NANA": Počinje nova sezona u "Madlenijanumu, a publiku čeka 5 premijera

Kultura -

Opera i teatar "Madlenijanum" otvara u petak veče novu sezonu premijernom obnovom komada "Svetlosti pozornice". Na konferenciji za medije najavljeno je čak pet produkcija - tri obnove i dve premijere.

Svetlosti pozornice
foto: Zoran Škrbić

Debi u prvoj predstavi imaće Vasa Stajkić. "Svetlosti pozornice" su premijerno odigrane 2021. godine. Zamišljen kao pozorište u pozorištu, odnosno predstava u predstavi i kao generalna proba pred premijeru, ovaj muzički komad na šaljiv način predstavlja najlepše numere sa naše scene. Na koncertu će pevati Branislava Podrumac, Mina Gligorić i Dušan Svilar, uz vrhunsku saradnju gudačkog kvarteta Habanera i pijanista Milivoja Veljića/ Dragane Anđelić Bunjac.

Vanja Milačić, Ivana Vujić
foto: Rajko Simić

Rediteljka Ivana Vujić imaće dve premijere - obnovu "Nane" i "Staklenu menažeriju". Nova sezona biće posvećena Vlasti Velisavljeviću. - U "Nani" je poslednji put stao na scenu Vlasta. Mi smo bili srećni što smo radili s njim. Vlasto, mi te pozdravljamo i čuvaj nas - rekla je Ivana Vujić.

Nebojša Bradić
foto: Rajko Simić

Za kraj sezone, novi mjuzikl "Kompani" postaviće reditelj Nebojša Bradić. Delo čuvenog Stivena Sondhajma stiže u Srbiju, i to samo dve godine posle njegovog rivajva na Brodveju. Ovaj netipični mjuziklu spada u podvrstu "koncept mjuzikla", dakle onih koji nemaju klasičnu radnju, već su usmereni na određeni problem i omogućavaju publici da se simultano fokusira na različite karaktere i radnje. Radnja se vrti oko momka koji u svojoj 35, na dan rođendana shvata da je singl, dok su njegovi prijatelji u srećnim brakovima. Da li je baš tako saznaće publika 9. marta 2024. kada je planirana premijera.

00:30

Ivana Vujić o Vlasti Velisavljeviću

Prva prava premijera biće predstava "Godišnjica" Petra Jovanovića, koja će biti izvedena 18. oktobra.

Za ljubitelje pozorišta ovde možete pročitati kako do jeftinijih ulaznica.

Kurir.rs

Bonus video:

00:42

Nova sezona Kurir televizije po meri publike!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track