RASTA I BEZ NAGRADE PUBLIKE: Proglašeni najbolji na festivalu muzičkih dokumentaraca, a pobedila je priča o zvezdi iz HOLIVUDA
Foto: Stefan Stojanović MONDO

Dok'n'Ritam

RASTA I BEZ NAGRADE PUBLIKE: Proglašeni najbolji na festivalu muzičkih dokumentaraca, a pobedila je priča o zvezdi iz HOLIVUDA

Kultura -

Najboljim filmom osmog Dok'n'Ritam festivala u Beogradu proglašen je "Kendi" Karin Goiers o slavnoj holandskoj saksofonistkinji Kendi Dalfer, a specijalno priznanje dobio je film "Young Untill I Die" Ane Đurović.

Dok'n'Ritam
foto: Promo

- Kamera uglavnom u pokretu, sjajna montaža i uzbudljiv ritam karakterišu film u čijem je fokusu svetski poznata holandska saksofonistkinja Kendi Dalfer. U pitanju je intimni portret koji nam otkriva pozadinu njene profesionalne karijere, ali i prikazuje ovu sjajnu umetnicu u ulozi ćerke, majke, supruge - stoji u obrazloženju.

Stefan Đurić Rasta
foto: Marko Obradović EDGE

Festival je zatvoren u Domu kulture Studentski grad svirkom bendova Monah iz Niša (pobednici Bunt rok festivala) i Kande, Kodže i Nebojše. Tokom četiri dana publika je mogla da vidi muzičke dokumentarce koji istražuju živote i karijere muzičara, ali i njihova dela različitih žanrova. U takmičarskom delu prikazano je 13 filmova, a jedan od njih bio je "3211" o reperu Stefanu Đuriću Rasti. Publika na festivalu je posle svake projekcije imala priliku da glasa, pa je tako priznanje pripalo filmu "Bajka bespovratnog vremena" Pavla Terzića.

Dok'n'Ritam
foto: Promo

Nagrađene filmove festivala proglasili su Nikola Čuturilo, član žirija, i Sandra Rančić, osnivač i direktorka festivala, a publici se obratio i suosnivač festivala i filmski urednik Doma kulture Studentski grad Igor Toholj.

Kurir.rs

Bonus video:

04:41

PLAŠIM SE ZA SVOJU ĆERKU! Rasta otrkiva da li je strog otac i ČIJI MU JE SUD NAJBITNIJI! Završen film o njegovom životu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track