KAD SVIRAMO, TRUDIMO SE DA I NAMA BUDE LEPO I ZABAVNO: Leb i sol stiže u Beograd, a publici su pripremili dobar stari rokenrol
Foto: Ustupljene fotografije

ne propustite

KAD SVIRAMO, TRUDIMO SE DA I NAMA BUDE LEPO I ZABAVNO: Leb i sol stiže u Beograd, a publici su pripremili dobar stari rokenrol

Kultura -

Doajeni jugoslovenskog džez-roka, makedonska grupa Leb i sol održaće u četvrtak koncert u Beogradu u "Zapa bazi". Publika će imati prilike da uživa u instrumentalnom koncertu benda koji je obeležio jednu epohu, uz nezaobilazne hitove: "Devetka", "Leb i igri", "Galeb", "Jovano, Jovanke", "Kako ti drago", "Ručni rad", "Bistra voda" i mnoge druge.

Interesovanje za njihovu muzičku fuziju ne jenjava ni danas, skoro pola veka nakon osnivanja, a članovi benda ne kriju radost zbog novog susreta s publikom.

Leb i sol
foto: Ustupljene fotografije

- Kad bih mogao da opišem svoju muziku rečima, onda bih bio pisac, a ne muzičar. Leb i sol treba doživeti na koncertu jer mi ne ponavljamo svaki put isti koncert. Trudimo se da nama bude zabavno i lepo, a nadam se i publici. Stalno menjamo način sviranja kompozicija koje izvodimo. Ostavimo da nas ponese sam prostor, momenat i publika koja voli da nas sluša i to je suština muziciranja uživo - rekao je za Kurir Kokan Dimuševski, a na to se nadovezao Bodan Arasovski:

Leb i sol
foto: Ustupljene fotografije

- Očekujte da čujete jedan usvirani bend, koji voli da svira svoju muziku. Sviraćemo ono što smo svirali na koncertima u Torontu, Londonu, Melburnu i Sidneju.

Tokom godina članovi benda su se menjali, od Dragoljuba Đuričića do Kirila Džajkovskog. Njihova prva dva albuma "Leb i sol" i "Leb i sol 2" smatraju se temeljima uspešne karijere koja traje i danas. Sredinom devedesetih je svako otišao na svoju stranu, a onda se ponovo okupljaju 2006. godine kako bi obeležili 30 godina benda i kreću na turneju.

Leb i sol
foto: Ustupljene fotografije

Poslednji album "I taka nataka" (I tako dalje) objavili su 2008. godine. Trenutnu postavku benda čine: Dmitar Božikov - gitara, Nikola Kokan Dimuševski - klavijature, Bodan Arsovski - bas i Mihail Parušev - bubnjevi, dok je Vlatko Stefanovski nastavio solo karijeru.

(Kurir.rs/A.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track