VOLEO SAM DA ZAPEVAM U DRUŠTVU: Naš poznati dirigent ima skriveni talenat, a evo šta mu se dogodilo kada je PUSTIO GLAS U KAFANI
Foto: Dragana Udovičić

anegdota

VOLEO SAM DA ZAPEVAM U DRUŠTVU: Naš poznati dirigent ima skriveni talenat, a evo šta mu se dogodilo kada je PUSTIO GLAS U KAFANI

Kultura -

Maestro Bojan Suđić jedno je od najistaknutijih dirigentskih imena u srpskoj muzici sa impozantnom karijerom. Pre više od tri decenije je prvi put nastupio na Bemusu, a jubilarno 55. izdanje predvodiće kao umetnički direktor.

Pored prilike da gradi svetsku karijeru, Suđić je izabrao da ostane u svojoj zemlji i promoviše našu kulturu, te ne čudi ocena domaće stručne kritike koja ga je definisala kao "vodeće dirigentsko ime u srpskoj muzici".

Bojan Suđić
foto: Cebef

U razgovoru za Kurir osvrnuo se i na svoj talenat za pevanje i otkrio je da je ranije voleo da zapeva u kafani, ali da ga sada u tome sprečava jedna stvar.

- Voleo sam da zapevam u kafani i društvu. Danas je to malo teže, jer odmah seva 17 telefona i nema više privatnosti. Sećam se, jednom u mladosti sam u kafani zapevao.

Nekoliko dana kasnije sam se slučajno sreo s nekim od članova tog benda iz kafane na nekom aerodromu i on me je pozvao da idem da nastupam s njima, što sam doživeo kao kompliment. Imam svoj prag onoga što smatram da jeste ili nije kvalitetno.

Bojan Suđić
foto: Cebef

Mnogo toga od naše narodne i izvorne muzike nas je definisalo i to je ono što negujem, jer mi daje smisao zašto sam ovde, a ne negde druge. Taj odnos koji sam doživeo s našom publikom ne može da se poredi ni sa jednim nastupom u svetu - ispričao je anegdotu Suđić za Kurir.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track