U TINEJDŽERSKOM PERIODU SAM PREZIRALA "BOLJI ŽIVOT": Kaja Žutić otvoreno o glumačkim počecima i ulozi koju NIJE DOBILA ZBOG MAJKE
Foto: Zorana Jevtić, Dragan Kadić

otvoreno o svemu

U TINEJDŽERSKOM PERIODU SAM PREZIRALA "BOLJI ŽIVOT": Kaja Žutić otvoreno o glumačkim počecima i ulozi koju NIJE DOBILA ZBOG MAJKE

Kultura -

Glumica Katarina Žutić, jedno je od imena koje svi znamo. Iako igra u brojnim predstavama, Katarinu nemamo priliku često da gledamo na televiziji.

Talenat za glumu nasledila od roditelja - Svetlane Cece Bojković i Miloša Žutića, a u razgovoru za Mondo otkrila je i kako se kao tinejdžerka nosila sa popularnošću majke.

- Ja sam kao mlada glumica mislila da je treba da budem samo dovoljno kvalitetna i da će za mene biti prostora pod suncem. I onda kako je vreme više prolazilo sada sam svesna – kvalitet je potpuno nebitna stavka.

Katarina Žutić
foto: Radovan Rosić

Čovek mora da bude komunikativan, ljubazan, nekako prijemčiv ako već nije producent da bi mogao da opstane u našem poslu. Imate par nekih serija, neću da ih imenujem, ali imam utisak – što gore to bolje. I nasnimaše se ljudi onoliko. I ovajdiše se.

Ali dobro, živimo kao što rekoh u neoliberalnom kapitalizmu dakle – najbitnije je da je meni udobno da imam krov nad glavom, koliko ću da platim ovu vodu, da li ću imati da popijem kafu sa šlagom. Ili ipak bez.

E sad bilo je zaista u jednom trenutku i taj egzistencijalni strah kod mene. Bilo, nepovratilo se. Srećom nisam više u tom problemu. Ali kad se sve to kao sklopi nad mojom glavom, ja imam svoj odbrambeni mehanizam - ja tražim izlaz na potpuno drugom mestu. Pa sam tako svirala, malo završavala režiju, sada slikam. Uvek imam entuzijazam da naučim nešto novo - rekla je Katarina za Mondo.

Katarina Žutić
foto: Zorana Jevtić

Tih devedesetih je u serijskom programu suvereno vladao Siniša Pavić sa svojim serijama, a glumica je otkrila i da se oprobala na kastingu na koji nije prošla. Kako je otkrila verovatno je razlog tome bila njena majka, koja je u seriji tumačila ulogu.

- Bila sam na kastingu za "Porodično blago" ili "Srećni ljudi". Ne sećam se više. I nisam prošla. Trebalo je da igram ćerku moje mame. Verovatno zbog toga nisam prošla, možda je to ipak bilo previše. Bilo mi je baš žao. Nekako, to je neka estetika na kojoj sam ja odrasla.

Katarina Žutić
foto: Radovan Rosić

Naravno, ja sam u tinejdžerskom periodu prezirala "Bolji život", i sad to kao mama Emilija Popadić. Ali nekako to je ta estetika na kojoj sam odrasla i ja ali i generacije.

Međutim imala sam sreću da odigram jednu ulogu u Pavićevoj seriji "Junaci našeg doba". I mogu da kažem, iako nisam tremaroš, e tada sam prvog dana snimanja imala ogromnu tremu - rekla je glumica.

(Kurir.rs/Mondo)

Bonus video:

02:10

Katarina Žutić o ulozi Slavice Đukić Dajanović u seriji Porodica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track