OSTALI SMO BEZ MANDE, NEŠE NENADOVIĆA, KEPE I CVEJE: Emotivni govor na jubileju "Gospođe ministarke" u BUHI
Foto: Kurir

i dalje aktuelan

OSTALI SMO BEZ MANDE, NEŠE NENADOVIĆA, KEPE I CVEJE: Emotivni govor na jubileju "Gospođe ministarke" u BUHI

Kultura -

Pozorište "Boško Buha" obeležilo je u nedelju veče rođendan Branislava Nušića i deset godina igranja "Gospođe ministarka" u adaptaciji i režiji Tatjane Mandić Rigonat.

Ovo sasvim posebno čitanje najvećeg domaćeg klasika, u kome Živku Popović igra Goran Jevtić predvodeći u celini muški ansambl predstave, osim Katarine Marković, koja igra dečaka Raku, donelo je sasvim nova, gotovo sablasna značenja Nušićevoj komediji.

Gospođa Ministarka
foto: Pozorište Boško Buha

Obišavši sve relevantne pozorišne festivale u zemlji i regionu, osvojivši niz značajnih nagrada, ova predstava, koja stalno drži publiku na klackalici između smeha i zaprepašćenja, odigrana je, za deset godina, pred punom salom skoro dve stotine puta. Isto je bilo i na jubileju i nakon ovacija publici se obratio Jevtić.

- Hvala vam što ste ovde na desetogodišnjicu igranja ove predstave. Hvala Tanji, kompozitoru, kostimografkinji. Za ovih deset godina preživeli smo dva predsednika, nekoliko premijera i tri upravnika. Kad smo počeli sa igranjem, s nama su bili Manda, Vlasta, Neša Nenadović, Mihajlo Todorović Kepa, Branko Cvejić... Tada, kad smo hteli da postavimo predstavu, pitali smo se da li je pametno, da li je "Ministarka" i dalje aktuelna. Danas je i rođendan Branislava Nušića, ali i moje mame - rekao je popularni Godža.

Goran Jevtić
foto: Marina Lopičić

Osim maestralnog Gorana Jevtića, u predstavi igraju Nemanja Oliverić, Miloš Vlalukin, Katarina Marković, Uroš Jovčić, Branislav Platiša, Branko Vidaković, Ivan Mihailović i drugi. Novo izvođenje je već 30. oktobra.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track