LJILJANA HABJANOVIĆ ĐUROVIĆ IZDALA DVE KNJIGE ZA DECU: Književnica kod koje su redovi za potpis kao u banci, obradovala publiku
Foto: Nemanja Maraš

ne propustite

LJILJANA HABJANOVIĆ ĐUROVIĆ IZDALA DVE KNJIGE ZA DECU: Književnica kod koje su redovi za potpis kao u banci, obradovala publiku

Kultura -

Književnica Ljiljana Habjanović Đurović predstaviće se na ovogodišnjem 66. Međunarodnom beogrdskom sajmu knjiga sa dva nova naslova i to oba namenje deci: “Pomeranka Lili: moji slavni preci” i “Iva i ptice”.

Pored do sad objavljenih 11 knjiga za decu, Ljiljana Habjanović Đurović sa posebnim zadovoljstvom predstavlja dve nove priče za dečiju publiku:

Ljiljana Habjanović Đurović, Ljiljana Habjanović
foto: Nemanja Maraš

“Pomeranka Lili: moji slavni preci” – priča o maloj pomeranki Lili kroz koju saznajemo zanimljive detalje o slavnim pomerancima koje su voleli veliki naučnici, umetnici i vladari. Knjiga “Iva i ptice” je živopisna priča o devojčici koja je učila kako da onima koje istinski volimo pružimo slobodu.

Ovogodišnje učestvovanje na Sajmu knjiga za proslavljenu književnicu Habjanović Đurović ima poseban značaj, jer je obeleženo značajnim profesionalnim jubilejima. Naime, Habjanović Đurović ove godine obeležava 35 godina rada i objavljivanja prve knjige, kao i 20 godina izdavanje knjige “Igra anđela” i rada izdavačke kuće Globos Aleksandrija.

Ljiljana Habjanović Đurović, Ljiljana Habjanović
foto: Nemanja Maraš

Ovogodišnji Beogradski sajam knjiga počinje 21. oktobra 2023. i trajaće do 29. oktobra, a Ljiljana Habjanović Đurović će, kao i svake godine, na štandu svoje izdavačke kuće biti dostupna za razgovor sa čitaocima.

Redovi na prošlogodišnjem Sajmu knjiga
Redovi na prošlogodišnjem Sajmu knjigafoto: Nemanja Nikolić

Podsećamo, njen roman "Petkana", prošle godine je bio pravi hit na Sajmu knjiga, a čekali su se redovi "kao u banci" za potpis autorke.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:45

HABJANOVIĆ ĐUROVIĆ: Amfilohije vodio narod onako kako su to činili Petar Cetinjski i Vasilije Ostroški

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track