PREPOZNAJETE LI GLUMCA SA SLIKE? Danas gradi uspešnu karijeru, gledate ga u POPULARNIM SERIJAMA, a sin je čuvenog umetnika
Foto: Printscreen Instagram

možda niste znali

PREPOZNAJETE LI GLUMCA SA SLIKE? Danas gradi uspešnu karijeru, gledate ga u POPULARNIM SERIJAMA, a sin je čuvenog umetnika

Kultura -

Ivan Zablaćanski, sin čuvenog Milenka koji je tragično nastradao 2008. godine, danas uspešan glumac. Dramski umetnik godinama unazad gradi uspešnu karijeru, a publika je imala priliku da ga upozna u serijama "Ubice mog oca" gde tumači lik inspektora i "Crnoj svadbi".

predstava 1984, Ivan Zablaćanski
foto: Fabian Stranski

Glumac, koji je nedavno podelio srećne vesti, da će uskoro postati otac, svoj privatni život drži daleko od očiju javnosti. Međutim, Ivan je aktivan na Instagramu gde sa svojim pratiocima deli kako fotografije likova koje tumači, tako i momente iz svakodnevnog života.

Pažnju među slikama privukla je fotografija njega u detinjstvu. "Al' se nekad dobro jelo baš" - napsao je u opisu slike na kojoj preslatki plavušan uživa u ukusu kifli.

Ivan Zablaćanski
foto: Printscreen Instagram

Jednom prilikom Ivan se podsetio slavnog oca, kada je otkrio i koja njegova rola mu je bila omiljena.

- Kada je Milenko poginuo, imao sam 18 godina i već želeo da upišem FDU. Tata i mama (Snežana Zablaćanski) vodili su me često kao klinca u pozorište. Sećam se da sam voleo da sedim pored portirnice, u kolima iz 'Briljantina'. Eto, danas igram u toj predstavi... Verujem da sam od oca nasledio profesionalan odnos prema poslu. Nikad ne kasnim, uvek sam u "niskom startu" pred probu ili predstavu. Inače, tatu sam posebno voleo da gledam kao Džordžina u "Srećnim ljudima", na Terazijama u "Herojima" - pričao je svojevremeno on.

Podsetimo, Milenko Zablaćanski preminuo je 17 dana nakon saobraćajne nezgode u kojoj je bio teško povređen. On se "opel vektrom" kretao prema Užicu krajnjom desnom trakom, kada je iz suprotnog pravca naišao "mercedes" čiji je vozač u jednom trenutku izgubio kontrolu nad automobilom i proklizao na suprotnu traku, gde je došlo do direktnog sudara.

Milenko Zablaćanski
foto: Printscreen

Glumac je uoči nesreće boravio sa suprugom Snežanom i mlađim sinom Nikolom u njihovoj vikendici u naselju Gajevi, koje se nalazi nedaleko od Zlatibora. Trebalo je tamo da ostanu još nekoliko dana, ali su prekinuli odmor zbog smrti Snežanine tetke. Milenko je bio svestan da loše vreme otežava saobraćaj, pa je suprugu i sina u Beograd poslao autobusom. Ispostavilo se da im je spasio život.

Za sobom, ostavio je suprugu i sinove Ivana i Nikolu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:17

Ivan Zablaćanski iskreno o odnosu sa partnerkom Jelenom Ružić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track