ŽARKO LAUŠEVIĆ NIJE HTEO DA UPIŠE GLUMU PREKO VEZE: U sve je umešan MILO ĐUKANOVIĆ, a glumac je ovo napravio BEZ RAZMIŠLJANJA
Foto: ATAImages

dosledan

ŽARKO LAUŠEVIĆ NIJE HTEO DA UPIŠE GLUMU PREKO VEZE: U sve je umešan MILO ĐUKANOVIĆ, a glumac je ovo napravio BEZ RAZMIŠLJANJA

Kultura -

Glumac Žarko Laušević preminuo je danas u 63. godini života, posle teške bolesti, potvrdila je njegova porodica.

U svojoj bogatoj biografiji odigrao je brojne role, a studije glume završio je u veoma uspešnoj klasi. Neki od njegovih kolega i danas igraju zapažene uloge.

Nove studente je te 1978. primao veliki profesor Minja Dedić, a poznati glumac nije želeo da prijemni prođe preko veze, o čemu je za Kurir svedočio Petar Božović.

Žarko Laušević
foto: Ata images

- Žarko i ja smo skoro familija. Igrao mi je sina u svojoj prvoj ulozi u drami "M. V.", koju je snimao profesor Milo Đukanović. Ne ovaj drugi Milo. Baš posle snimanja je išao da polaže prijemni za akademiju, a sad ću vam ispričati jedan njegov gest, koji govori o njemu. Milo je napisao jedno pismo i dao je Žarku da preda Minji Dediću, koji je te godine primao klasu. Mi smo ispratili Žarka i vraća se i kaže: "Položio sam". Bravo. Vratio je pismo neraspakovano reditelju Đukanoviću. Upisao je glumu bez preporuke - rekao je Božović.

U čuvenoj klasi bili su Branimir Brstina, Svetislav Bule Goncić, Dubravka Živković, Olivera Ježina, Andreja Maričić, Suzana Petričević, Sonja Savić i Zoran Cvijanović.

Petar Božović, Žarko Laušević
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Podsećamo, Laušević je na filmu debitovao 1982. godine, ulogom u filmu “Progon”. Iste godine ostvario je značajne uloge u filmovima “Savamala” i “Direktan prenos”. Vrlo brzo je dobio jednu od glavnih uloga u TV seriji “Sivi dom” (1984), koja mu je donela veliku popularnost, nakon čega su se nizale kultne role.

Podsećamo, glumac se poslednji put pojavio u javnosti na premijeri filma "Heroji Halijarda" Radoša Bajića.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:44

Žarko Laušević posle premijere filma

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track