LAUŠEV CIMER IZ ZATVORA LIO SUZE ZBOG NJEGA: Robijao zbog ubistva koje je počinio IZ OSVETE, a kad je OVO SAZNAO, plakao kao dete
Foto: Dragana Udovičić

odlazak legende

LAUŠEV CIMER IZ ZATVORA LIO SUZE ZBOG NJEGA: Robijao zbog ubistva koje je počinio IZ OSVETE, a kad je OVO SAZNAO, plakao kao dete

Kultura -

Glumac Žarko Laušević (63) preminuo je danas posle teške bolesti.

Nikola Kaluđerović, zatvorski cimer Žarka Lauševića u Spužu, plakao je na vest da je glumac pomilovan 2011. godine nakon presude od 13 godina zatvora, zbog ubistva dvojice i ranjavanja jednog mladića 1993. godine u Podgorici.

Žarko Laušević
foto: Zorana Jevtić

Dugogodišnji Lauševićev cimer u ćeliji u Spužu čuo se sa Lauševićem 20 dana ranije telefonom.

- Tada mi je rekao: "Nidžo, molim te, očekuj me brzo." I eto, nadam se da ću ga brzo videti - rekao je tada Kaluđerović, inače najčuveniji crnogorski zatvorenik koji je robijao zbog ubistva koje je počinio iz osvete za ubijenog sina, a o njegovim neprospavanim noćima je Žarko Laušević pisao u svojoj knjizi.

"Nikola se bori sa prvim snom u koji će neizbežno doći i njegov mrtvi sin. Navikao je bio svog, još nejakog sina, da spava sa ispruženom rukom koja je pred spavanje tražila potporu u snažnoj očevoj šaci", napisao je Žarko u svojoj knjizi.

Kaluđerović je preminuo 2020. godine u 82. godini.

Žarko Laušević
foto: Printscreen/YouTube

Žarko Laušević rođen je 19. januara 1960. na Cetinju, a glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Spadao je u najpoznatije i najpriznatije jugoslovenske i srpske glumce druge polovine osamdesetih, čiju karijeru je naprasno prekinuo zločin koji je počinio 1993. i za koji je bio osuđen na višegodišnju robiju u rodnoj Crnoj Gori.

Posle skraćenja presude i pomilovanja, Laušević se odselio u Sjedinjene Američke Države, odakle se vratio najpre ispovednom knjigom "Godina prođe, dan nikad", a potom i sa još nekoliko autobiografskih dela, kao i nekoliko uloga na televiziji i filmu u poslednjih desetak godina.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

00:44

Žarko Laušević posle premijere filma

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track