"SAMO SMO SE JEDNOM ČULI..." Oglasila se hrvatska glumica koja je s Lauševićem igrala u kultnom filmu "Oficir s ružom"
Foto: Printscreen

SEĆANJE

"SAMO SMO SE JEDNOM ČULI..." Oglasila se hrvatska glumica koja je s Lauševićem igrala u kultnom filmu "Oficir s ružom"

Kultura -

Od Žarka Lauševića, koji je preminuo u 63. godini, opraštaju se kolege iz čitavog regiona, a među njima je i hrvatska glumica Ksenija Pajić, koja je s njim glumila u filmu "Oficir s ružom".

Prošlo više od 35 godina otkako je Ksenija Paić s Lauševićem glumila u kultnom "Oficiru s ružom".

žarko Laušević
foto: Printskrin

Njoj je to bilo prva glavna uloga na filmu.

"Žalosno je što se o mnogim ljudima govori tek kad odu. Žarko je bio višestruko darovit čovek. I divan kolega. Sve ove godine, a prošlo ih je puno otkako smo radili zajedno, sve vreme osećam da sam imala privilegiju što sam jednu od mojih najvažnijih filmskih uloga igrala upravo s njim", istakla je glumica, te dodala:

"Bio je to odličan scenario Dejana Šorka, njegova je bila i režija. Goran Trbuljak bio je direktor fotografije. Svi smo bili jako uzbuđeni, kao da smo znali da radimo važan film. Zaista smo puno radili. Snimalo se svaki dan i nakon što bismo završili snimanje za taj dan, odmah bismo radili probe za scene za sutradan."

Ksenija Pajić
foto: Printscreen Tajne

S Lauševićem nije ostala u kontaktu.

"Život ljude odvede na različite strane. Samo smo se jednom čuli, vrlo kratko. Pozdravili smo se i štq može čovek nakon toliko godina da kaže preko telefona? Samo smo želeli jedan drugom sreću i svako dobro. Nije on bio samo odličan glumac, s obzirom na knjige koje je napisao, vidi se da je imao i spisateljskog dara. Lepo je i crtao. Pratila sam njegovu karijeru, onoliko koliko sam mogla da dođem do informacija. Kad se vratio u Beograd, doživeo je svojevrsnu rehabilitaciju. Puno je snimao. Bila sam srećna zbog toga, bilo mi je drago da Žarko radi ponovo", rekla je Ksenija Pajić za Jutarnji.hr.

Žarko Laušević
foto: Zorana Jevtić

Podsetimo, vest o smrti Žarka Lauševića saopštila je, u ime porodice, njegova supruga Anita.

"Obaveštavamo javnost da je danas 15.11.2023. godine u 63. godini života, posle kraće i teške bolesti, preminuo naš suprug i otac Žarko Laušević. O datumu i mestu sahrane javnost će biti blagovremeno obaveštena. U ime porodice Anita Laušević", stoji u saopštenju ožalošćene porodice.

Kako su mediji pisali, Lauševiću je nedavno dijagniostikovan rak pluća zbog čega je pre tri meseca bio i hospitalizovan u bolnici "Bežanijska kosa".

Rođen je 19. januara 1960. godine na Cetinju. Gimnaziju je pohađao u Podgorici i na jednom času književnosti je poželeo da se bavi glumom.

Glumac Žarko Laušević, veliku slavu stekao je 80-ih godina prošlog veka, nakon uloge Miloša Oblilića u kultnom filmu “Boj na Kosovu”.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr)

Bonus video:

02:25

Žarko Laušević iskreno o glumi, otkrio detalje NOVE ULOGE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track