ĆUPRIJA DIŠE ZAJEDNO SA DRAGOSLAVOM MIHAILOVIĆEM: U čast rođendana akademika njegov rodni grad organizovao manifestaciju
Foto: Dragana Udovičić

ne propustite

ĆUPRIJA DIŠE ZAJEDNO SA DRAGOSLAVOM MIHAILOVIĆEM: U čast rođendana akademika njegov rodni grad organizovao manifestaciju

Kultura -

U čast 93 godine od rođenja akademika Dragoslava Mihailovića, u četvrtak će prvi put u Narodnoj biblioteci "Dušan Matić" u Ćupriji biti održana književno-dramska manifestacija Dragoslavljev venac.

Književnik, čije je stvaralaštvo ostavilo neizbrisiv trag u domaćoj literaturi, rođen je u gradu kraj Morave, o kom je neretko pisao.

Dragoslav Mihailović
foto: Zorana Jevtić

- Ćuprija je ponosna na Dragoslava Mihailovića, meštani i danas s radošću čitaju njegova dela. On nije bio samo akademik već i deo ovog grada. Ćuprija diše zajedno s njim. Nekoliko godina već obeležavamo njegov rođendan, a želja nam je bila i da napravimo manifestaciju u njegovu čast. Mnogo nas je zadužio pišući o svom rodnom mestu i nadam se da ćemo ovom manifestacijom moći da mu zahvalimo - rekla je direktorka biblioteke Ljiljana Đorđević za Kurir.

Politička drama i pozorište u dramama Dragoslava Mihailovića, Nenad Perić, Jelena Perić, Dragoslav Mihailović, knjiga
foto: Privatna Arhiva

Čitaoci u Ćupriji godinama traže u biblioteci "Dušan Matić" roman "Gori Morava", koji je po zvaničnim statistikama i najčitanija knjiga u ovoj ustanovi.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track