VIC ČUJEM I ODMAH ZABORAVIM, POČNEM DA PRIČAM, ALI NE UMEM DA ZAVRŠIM! Olga Odanović otkrila da je privatno suprotna Radio Milevi
Foto: Goran Srdanov

priznala da je ćutljiva

VIC ČUJEM I ODMAH ZABORAVIM, POČNEM DA PRIČAM, ALI NE UMEM DA ZAVRŠIM! Olga Odanović otkrila da je privatno suprotna Radio Milevi

Kultura -

Karijera glumice Olge Odanović traje skoro četiri decenije. Kao pre svega pozorišna glumica, sporadično je dobijala role na televiziji sve dok se nije desila serija "Selo gori, a baba se češlja", a potom i "Radio Mileva".

Upravo je uloga Mileve uredila da poslednjih nekoliko sezona na RTS budu njenih pet minuta pred kamerom što dokazuju i nagrade koje je dobila u kratkom roku za ovu rolu.

Olga Odanović
foto: Goran Srdanov

U razgovoru za TV Ekran, Olga je otkrila kako je uopšte počela da snima serije.

- Dvadesetak godina sam radila samo u pozorištu, uz poneku ulogu kao što je ona u "Boljem životu". U Buhi sam provela 18 godina, kada se pojavio Radoš Bajić i pozvao me na kasting za seriju "Selo gori". Bila je to moja prva veća uloga na televiziji. Potom mi je Nele Garić ponudio "Vojnu akademiju". Uloga Milijarde je bila epizoda, ali vredan glumački zadatak, a onda mi je posle pete sezone rekao da moramo da radimo neku seriju - počela je Olga i opisala kako je dalje tekao rad na stvaranju "Radio Mileve".

Olga Odanović
foto: Promo/Printscreen

- Došli smo na ideju da to bude žena u zgradi. Sećam se kad mi je poslao prve dve epizode bila sam oduševljena. Videla sam sve likove, i Brkija, Daru, Branku Šelić, Marka Gvera, Svetozara, Anju, Anđelku, Anđelu... Ali, iako je bila odlična paleta karaktera, nikad ne znate kako će serija da ispadne i da li će publika da se primi. Ni piscima nije lako. Često smo ih molili da se odlepe od realizma i ubace malo hiperrealizma jer to seriju čini zanimljivijom. I uspeli smo - istakla je glumica misleći na treću sezonu koju je upravo taj ton hiperrealizma učinio posebno zanimljivom.

Olga Odanović
foto: Promo RTS

- Atmosfera na snimanju je divna. Prvo, serija je dobro napisana, Zorica Cvetić, Marijana Vićentijević i Željko Hubač besprekorno su postavili karaktere i odnose. Branka Šelić često izgovori da bi mogla ovo do penzije da snima. Za domaćinsku atmosferu zaslužna je i produkcija Nira i Nele Garić koji vodi računa da svi budemo zadovoljni i srećni. Na setu se bukvalno ponašamo kao u seriji. Tu se pričaju priče, radimo po 12 sati dnevno, ali za pauzu volimo da se nasmejemo. Brstina je broj jedan da nas zabavlja. A mora da bude radosti, jer ovaj posao se radi isključivo uz veselje.

Na pitanje da li je komedija najteža za rad, Olga je rekla:

Olga Odanović
foto: Dragana Udovičić

- Dar nije dovoljan, pa završite akademiju i naučite zanat. Treba mnogo rada, a pogotovo za komediju. Inače, potpuno sam suprotna Milevi. Vrlo sam ćutljiva osoba i ne spadam u zabavljače. Vic čujem i odmah zaboravim. Počnem da pričam, ali ne umem da završim! (smeh)

Ali, zato kuva kao Mileva.

- Da! Posle 40 godina kuvanja, verujte, doktor sam za to!

S obzirom na veliku popularnost serije, ova dramska umetnica odgovorila je i na pitanje da li je ovo njenih pet minuta.

Olga Odanović
foto: Promo/Printscreen

- Ne znam. Televizija je medij koji podrazumeva da će vas gledati milion ljudi, dok u pozorište dolaze jedni te isti ljudi i znatno ih je manje. Televizija donosi popularnost, ali ona znači da vas prepoznaju na pijaci i u prodavnici, da vas nešto pitaju, a vi imajte vremena da odgovorite. To bih poručila svima, da malo zastanemo i odgovorimo svima koji nam priđu, da smanjimo nervozu i histeriju u ludilu u kom živimo.

Olga Odanović
foto: Goran Srdanov

Mileva je majka i baka, a zanimljivo je da Olga takve uloge počela da dobija od 28 godine.

- Tako su me reditelji doživljavali, kao karakternu glumicu što mi kada sam bila mlada nije bilo jasno. Smatrala sam da treba da igram i neke devojke, zavodnice... Ali, ne! Uvek majke! Sad vidim da su možda bili u pravu. Ne žalim, igrala sam uloge za koje sam im bila potrebna.

(Kurir.rs / TV Ekran)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track