"MISLIO SAM DA JE GOTOVO, NEMA MI SPASA" Džon Travolta progovorio o svom BLISKOM SUSRETU SA SMRĆU: "To će me pratiti zauvek"
Foto: KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia

čudom izvukao živu glavu

"MISLIO SAM DA JE GOTOVO, NEMA MI SPASA" Džon Travolta progovorio o svom BLISKOM SUSRETU SA SMRĆU: "To će me pratiti zauvek"

Pop kultura -

Džon Travolta otkrio je kako ga je iskustvo bliskog susreta sa smrću koje je doživeo dok je upravljao avionom 1992. godine inspirisalo da preuzme ulogu u novom Dizni+ kratkom filmu "Pastir".

"Pastir" govori o mladom pilotu koji pokušava bezbedno da sleti nakon što je na nebu doživeo električni kvar. Premisa je jezivo slična onome što je Travolta, licencirani pilot, rekao da je doživeo davne 1992. godine. Prisećajući se incidenta tokom intervjua u Londonu u četvrtak, kako piše Variety, Travolta je izjavio da je "doživeo električni kolaps" u avionu kojim je upravljao dok je sa svojom porodicom leteo iznad Vašingtona.

Avioni, Džon Travolta, Piste
foto: Kurir Štampano

"Znao sam kakav je osećaj apsolutno verovati da ti nema spasa, da ćeš umreti. Imao sam dva dobra mlazna motora, ali nisam imao instrumente, struju, ništa. I mislio sam da je gotovo", kazao je. Na kraju je bezbedno sleteo, kako je to pisao, kao nekim čudom. Upravo zbog toga je Travolta bio privučen filmom "Pastir", koji se bazira na istoimenoj knjizi Frederika Forsita iz 1975. godine.

Džon Travolta
foto: ABC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

U kratkom filmu Travolta glumi dobrog Samarićanina koji vodi mladog pilota (Ben Redklif) na sigurno nakon što se nađe u opasnosti kada mu nestane radio veza i struja, ostavljajući ga odsečenog s malo goriva u avionu, navodi službeni sinopsis. Travolta je rekao da je Redklif "dobro uhvatio taj očaj kada mislite da ćete umreti". Zvezda filma "Pulp Fiction" rekao je da ga je priča o "Pastiru" duboko dirnula jer govori o životu i smrti i koliko je život dragocen. "Pastir" će biti dostupan na Disney+ 1. decembra.

(Kurir.rs/Jutarnji.hr/T.B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track