BILIJA PITONA U "MARATONCIMA" TREBALO DA GLUMI TAŠKO NAČIĆ: Nećete verovati iz kog BIZARNOG RAZLOGA je odbio ulogu u kultnom filmu
Foto: Printscreen/Youtube

MALO POZNAT DETALJ

BILIJA PITONA U "MARATONCIMA" TREBALO DA GLUMI TAŠKO NAČIĆ: Nećete verovati iz kog BIZARNOG RAZLOGA je odbio ulogu u kultnom filmu

Kultura -

Glavnog negativca u kultnom filmu "Maratonci trče počasni krug" igrao je legendarni Zoran Radmilović, kojem je uloga Bilija Pitona ostala jedna od najboljih u karijeri.

Film "Maratonci trče počasni krug" spada u jedno od kultnih ostvarenja srpske kinematorgrafije.

Maratonci trče počasni krug, Zoran Radmilović
foto: Printscreen YouTube

I danas mnogi ovu komediju sa elementima crnog humora, koju je režirao Slobodan Šijan, rado gledaju i oduševljavaju se replikama koje su neke od najcitiranijih.

Glumačka ekipa je više nego fenomenalna, a među glavnim likovima su Bogdan Diklić, Danilo Bata Stojković, Pavle Vuisić, Mija Aleksić, Mića Tomić i Bora Todorović.

Bili Piton, Maratonci trče počasni krug
foto: Printscreen

Glavnog negativca u filmu igrao je čuveni Zoran Radmilović, kojem je uloga Bilija Pitona ostala jedna od najboljih u karijeri.

Međutim, malo ko zna da je ova rola bila namenjena čuvenom Tašku Načiću. On je tu ulogu odbio, jer kako je tada rekao, nema tu šta da se glumi.

Taško Načić
foto: Printscreen

- Nisam hteo da prihvatim ulogu Bilija Pitona, jer je bila više pantomimska i tu nije bilo šta da se glumi. Nisam je odbio zato što je uloga mala, jer ne pravim razliku između malih i velikih uloga, nego zato što ne volim da radim pantomimu i smatram da tu nisam svoj. Slobodanu Šijanu je bilo žao, jer je od onih koji ne žele da prekidaju saradnju sa glumcem, ako je taj "po njegovom broju". Takav glumac mora nešto da glumi, makar bilo šta. To je nekakva Šijanova vernost prema glumcima - rekao je Načić davne 1988. godine.

Taško Načić preminuo je 1993. godine u Beogradu.

(Kurir.rs/ Informer)

Bonus video:

02:40

RADILI SMO U PODRUMU U PANČEVU, ATMOSFERA JE BILA JEZIVA! Glumica o svojoj ulozi u kultnom filmu Maratonci trče počasni krug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja