RADOŠ BAJIĆ OTKRIO POSLE GODINA ĆUTANJA: Evo koji glumci su odbili uloge u seriji "Selo gori", a MANDA umalo da ne bude MILAŠIN
Foto: Contrast studios, Privatna Arhiva

Ovo možda niste znali

RADOŠ BAJIĆ OTKRIO POSLE GODINA ĆUTANJA: Evo koji glumci su odbili uloge u seriji "Selo gori", a MANDA umalo da ne bude MILAŠIN

Kultura -

Radoš Bajić jedan je od naših najuspešnijih glumaca, reditelja i scenarista. U svojoj dugogodišnjoj karijeri, koja traje od sredine sedamdesetih, ostvario je mnogo zapaženih i velikih uloga, ali ipak ono po čemu će ostati najviše upamćen jeste projekat "Selo gori, a baba se češlja". To je serija koja je već na samom početku emitovanja, u oktobru 2006, ostvarila najveću, dotad nezabeleženu gledanost na medijskom prostoru Srbije i nekadašnje Jugoslavije.

Selo gori a baba se češlja
foto: Ustupljena fotografija

Radoša su za uloge odbili njegovi klasići Bogdan Diklić i Lazar Ristovski.

- Odbili su me neki glumci. Na primer, imao sam veliku želju da u seriji igraju moji drugovi i klasići koji su danas veliki glumci, Bogdan Diklić i Lazar Ristovski, ali oni nisu bili zainteresovani. Kasnije je čuveni Dragan Nikolić prihvatio da igra ulogu Žote koju Dik nije hteo, a kada je "Selo gori" krenulo da hara, zvao me je Lazar i zamolio da mu napišem ulogu… što sam sa zadovoljstvom i učinio - ispričao je glumac gostujući u emisiji "Sceniranje" na Kurir televiziji.

Radoš Bajić, Lazar Ristovski, Ljiljana Stjepanović, Bogdan Diklić
foto: Zorana Jevtić, Vladimir Šporčić, Nemanja Nikolić, Nenad Kostić

Milašina je trebao da igra Marko Nikolić

Ipak, postoji još jedna tajna, a to je da je uloga čuvenog Milašina bila ponuđena nekom drugom, ali suđena legendarnom Mandi.

Film, Marko Nikolić, Festival, Loakrno
foto: Printskrin Vimeo

- Neka mi Bog oprosti, ulogu Milašina prvo sam ponudio kolegi Marku Nikoliću. Kad je on odbio da je igra, pozvao sam sjajnog i nenadmašnog Mandu, bez kojeg "Selo gori" nikada ne bi bilo ono što jeste, neka mu je laka crna zemlja, večno hvala i vječnaja pamjat - rekao je glumac i reditelj.

Radoš Bajić, Milorad Mandić Manda
foto: Nemanja Nikolić, Dado Đilas

Milorad Mandić Manda će ostati zauvek urezan u srcima televizijske publike kao Milašin iz serije "Selo gori, a baba se češlja", uz čije zgode i nezgode i danas uživaju gledaoci Kurir televizije i RTS, gde se reprizira.

Bajić objasnio zašto više neće biti nastavka snimanja.

Selo gori a baba se češlja, Milorad Mandić Manda
foto: Printscreen

- Ja sam doneo racionalnu odluku da stanem na 101. epizodi, a mogli smo da snimimo i 400. Hteo sam da stanem kad smo najjači. Sigurno bi Radašin imao šta da kaže danas, da ode u Petlovac da vidi šta se desilo s ljudima u tom selu. Ali s kim to da radim kad tih ljudi više nema? To je moja duboka žalost, ja ih nosim u svom srcu, Mandu, Gagu Nikolića i sve njih - kaže glumac.

Kurir.rs

Bonus video:

02:16

RADOŠ BAJIĆ OTKRIO U SCENIRANJU! Evo koji domaći glumci su odbili uloge u kultnoj seriji Selo gori, a baba se češlja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track